Meny
 

Turguide Jotunheimen

toppturer, breturer, hytte-til-hytte-turer, familievennlige turer

Med sine skarpe tinder, dype daler og vakre breer virker Jotunheimen som en magnet på vandrere som vil oppleve mektig natur. Boka Jotunheimen guider deg rundt i hele området, høyt og lavt. Les mer
Vår pris
409,-
Spar
40,-

Veil. pris: 449,-  (Innbundet) Fri frakt!
Leveringstid: Ikke i salg

Innbundet
Innbundet
Vår pris: 409,-
Spar: 40,-

Veil. pris: 449,-  (Innbundet) Fri frakt!
Leveringstid: Ikke i salg

Presentert av Bente Einan Eriksen

Jotunheimen kan få deg til å gispe og miste pusten. Ikke bare på grunn av krevende og bratt terreng, men også fordi utsikten fra høyt oppe eller langt nede er noe av det vakreste som fins. Det er derfor ikke det minste underlig at dette området foretrekkes når behovet for en skikkelig fjelltur melder seg!

Gode klassikere og andre perler
Med boka Turguide Jotunheimen viser Frank Ivar Hansen at mulighetene er mange. Her er forslag til turer med ulik lengde og vanskelighetsgrad. Du kan for eksempel legge opp til rundturer som inkluderer en eller flere toppturer, turer som tar en helg eller kortere dagsturer. Mange bare må ta klassikere som å gå over Besseggen eller til topps på Galdhøpiggen. Men slike turer begås sjelden i ensomhet, og kanskje bør man oppsøke deler av Jotunheimen som gir litt mer ro i sjela. Det er gode muligheter for å finne bortgjemte perler og være alene med den mektige naturen, skriver forfatteren. Jotunheimen er godt egnet for familieturer, og som guide til disse, er denne boka utmerket. Den gir deg informasjon om fabelaktige turmål som også passer barna. For eksempel er Bitihorn på grensen mellom Østre Slidre og Vang et fjell som selv ganske små barn kan bestige. Det gir mestringsglede. Fjellet er majestetisk, og fra toppen er et godt utsyn i alle retninger. Du får forslag til turer som er ypperlige vårskiturer og alpine utfordringer for deg med erfaring og god fysisk form. Hvert turforslag avsluttes med faktaboks og kartutsnitt med inntegnet rute, slik at du lett skaffer deg oversikt under planlegging. Du får info om hvordan komme seg til startsted med offentlig transport der det er mulig, lengde på turen, lengde på dagsetapper, overnattingsmuligheter og muligheter for bestigning av topper underveis, og her guider boka deg opp de mest brukte traseene.

Flest høye topper
Alle topper over 2300 meter i Norge finner du i Jotunheimen, og de høyeste er Galdhøpiggen, Glittertind og Store Skagastølstind. Den høyest beliggende turisthytta er Fanaråkhytta. Den ligger vakkert til på 2068 moh. Mange av bokas ruteforslag er lagt slik at det ikke skal være nødvendig å bære med seg telt, men for den som vil være for seg selv, er telt best! Det er lite som slår det å finne den perfekte teltplassen ved et vann eller elv der ørreten biter villig. I de fleste vassdrag er det nemlig fine forhold for sportsfiske, skriver Hansen.

Boka deler Jotunheimen i fire hovedområder: Sjodalen - Gjende, Lom - Bøverdalen, Bygdin - Tyin og Sognefjellet - Hurrungane - Utladalen, og det mangler ikke på gode bilder som illustrerer hvor fantastisk dette fjellområdet er. Det er med andre ord lett å la seg friste og like lett å finne og planlegge drømmeturer. Denne boka presenterer hele 50 av dem. Frodige daler, idylliske innsjøer, blå breer og ville tinder ... det er Jotunheimen!

FAKTA
Utgitt:
Forlag: Vigmostad Bjørke
Innbinding: Innbundet
Språk: Norsk Bokmål
Sider: 249
ISBN: 9788241909146
Utgave: 1. utg.
Format: 23 x 22 cm
KATEGORIER:

Bla i alle kategorier

VURDERING
Gi vurdering
Les vurderinger