Meny

Flink pike

; Stian Omland (Oversetter)

Mange opplever å måtte kjempe for ekteskapet. For Nick og Amy er det en kamp på liv og død. Les mer
Vår pris
79,-
Spar
280,-

Veil. pris: 359,-  (Innbundet)
Leveringstid: Ikke i salg

Innbundet
Innbundet
Vår pris: 79,-
Spar: 280,-

Veil. pris: 359,-  (Innbundet)
Leveringstid: Ikke i salg

Presentert av Britt Alexandersen, desksjef i Bokklubben

Hvor godt kjenner du egentlig den du tror du elsker og blir elsket av?
Dette spørsmålet må Nick Dunne stille seg på sin femårs bryllupsdag, da hans kone Amy plutselig blir sporløst borte.

Perfekt - på papiret
Nick og Amy. Det perfekte par. Med moteriktige jobber på Manhattan og et rødt mursteinshus i Brooklyn. Jeg blir misunnelig, så flott har de det. Amy er i tillegg av det romantiske slaget, og stolt av at hun på hver bryllupsdag lager en skattejakt til Nick. Da legger hun ut ledetråder med gåter som han må løse for å komme i mål og motta en symbolsk gave. Og selv om Nick nesten aldri klarer å løse gåtene, feirer de hverandre og det åpne og tillitstfulle forholdet de, i motsetning til vennene, har. Ekteskapet er lykkelig, lett og fullt av overskudd. Eller er det virkelig det?

Milde himmel! ... Makan til driv, plot og ramsalt humor har jeg knapt nok lest.
Stina H. Roland, Oppland Arbeiderblad

Alt forandrer seg da de begge mister jobben og Nicks mor blir syk. Nick vet at han må gjøre det rette, han må hjem og ta seg av familien sin. Amy blir med, om enn motvillig. Livet i den dystre, spøkelsesaktige byen blir som hun fryktet, og nye følelser vokser fram, mørke og farlige. Amy er kanskje ikke så lykkelig i ekteskapet sitt som jeg først trodde? Og på dagen fem år etter at de giftet seg blir hun altså søkk borte. Det eneste hun etterlater seg er en blodpøl på gulvet. Og en ny skattejakt.

Les mer i Bokklubbens nettmagasin

Hva har du gjort med Amy, Nick?
Politiet mistenker - nærmest av gammel vane - ektemannen. De undersøker datamaskinen hans og finner spor av suspekte søk, og venner av Amy forteller at hun den siste tiden var redd for ham og holdt flere ting hemmelig for ham. Nick bedyrer at han er uskyldig.

Noe av det mest utspekulerte og intelligente jeg har lest på en stund ... Årets thriller i USA - og årets thriller for min del.
Aslak Nore, OP-5

Men hvorfor har han en hemmelig mobiltelefon han bare svarer på hvis han er alene? Og hva med den tilsynelatende bekymringsløse oppførselen hans og den forhøyede livsforsikringen? Hvordan forklare bildene han stadig ser av en krypende Amy med blod rennende fra hodet? Og fremfor alt; hvor er det blitt av Amy?

Nick må ut på sitt livs skattejakt, og som leser kan jeg neste ikke vente. Men han nøler. Hvorfor i all verden? Vil han ikke finne kona si?

Kjærlighet på vrangen
Med et suverent fortellergrep, en tidvis beksvart humor, drivende spenning og en dyp innsikt i forkvaklede menneskesinn har Gillian Flynn skrevet en oppslukende og utspekulert thriller om kjærlighetens uhyggelige vrangside. Jeg fascineres av dynamikken de to i mellom og kan nesten ikke tro at et ekteskap kan inneholde så mye faenskap. Mot slutten klarte jeg ikke å legge boka fra meg - jeg holdt nesten pusten av spenning - og selvfølgelig gikk tankene til mitt eget ekteskap. Hvordan ligger det egentlig til om dagen, nå som bryllupsdagen nærmer seg?

Flink pike har alt. Absolutt alt. Den er nesten uutholdelig spennende. Den har et plot og en konstruksjon så utspekulert og intrikat at jeg bare må gi meg ende over. Dertil kommer at boken er skrevet av en forfatter med et språk og en observasjonsevne som er helt fabelaktig. Og som om ikke dette kunne være nok, er den også rasende morsom ... Til sammen gir dette en nesten fem hundre siders underholdningsgigant.
Ingvar Ambjørnsen, VG
FAKTA
Utgitt:
Forlag: Font
Innbinding: Innbundet
Språk: Norsk Bokmål
Sider: 475
ISBN: 9788252581690
Utgave: 1. utg.
Nr: 8019673
VURDERING
Gi vurdering
Les vurderinger

Gillian Flynn

Gillian Flynn er journalist og forfatter. Hun var i flere år filmkritiker i bladet Entertainment Weekly. Flynn debuterte i 2006 med romanen Sharp Objects. For Mørke rom ble hun nominert til den amerikanske Edgar-prisen og vant to britiske Dagger-priser. Gillian Flynn er kjent for norske lesere gjennom sine to første bøker Åpne sår og Mørke rom. Denne tredje boken er hennes definitive gjennombrudd, og Flink pike (originaltittel: Gone Girl) har ligget på amerikanske 10 på topp-lister siden utgivelsen og solgt i mer enn 2 millioner eksemplarer.