Meny

Tråden og En aften på Kreta

; Toril Storø (Oversetter)

Vidunderlige, men hardt prøvede mennesker. Maten, luktene, smakene - servert sammen med en spennende bit gresk historie. Les mer
Vår pris
179,-
Spar
163,-

Veil. pris: 342,-  (Innbundet)
Leveringstid: Ikke i salg

Innbundet
Innbundet
Vår pris: 179,-
Spar: 163,-

Veil. pris: 342,-  (Innbundet)
Leveringstid: Ikke i salg

Presentert av Runhild Skjølaas, redaktør i Den norske Bokklubben

Victoria Hislop har tatt bokverdenen med storm med suksessromanene Øya og Hjemkomsten. Hun kan kunsten å kombinere historiske hendelser med medrivende fortellinger om enkeltskjebner fra steder i våre hjerter - som Hellas.

"Hislop gjør grundig research, og bøkene blir mer enn en god leseopplevelse, de blir også svært interessante å lese."

I Tråden forteller hun den gripende kjærlighetshistorien om Dimitri og Katerina mot et bakteppe av dramatisk gresk historie. I tillegg får du de små fortellerperlene fra En aften på Kreta, alt samlet mellom to permer til en deilig følelse av blått hav og evig solskinn.

Tråden
90 år gamle sitter Dimitri og Katerina Komninos og nyter utsikten over havnepromenaden i Thessaloniki, Hellas' nest største by. Året er 2007, og byen er lammet av generalstreik. De drikker svart morgenkaffe og spiser søt kake, kataifi, og ser utover det blå havet. På promenaden får de øye på Mitsos, barnebarnet som har vokst opp i England, men for tida studerer i Thessaloniki. Han slår seg ned hos dem, og foran de sølvskimrende bølgene forteller de ham sin historie, en historie som får store konsekvenser for hans egen fremtid.

En medrivende og ambisiøs fortelling med fantastiske detaljer.
The Sunday Times

Dimitri, Katerina og Kypros
Thessaloníki, 1917. Dimitri Komninos blir født inn i en styrtrik tekstilfamilie. Faren er iskald og gnien, moren sval og vakker fra beskjedne kår. Samme natt raseres den multikulturelle byen Thessaloníki av en katastrofal brann, og Dimitri kommer til å vokse opp i en fattigslig bydel, med muslimer og jøder som naboer. Fem år senere må en liten jente, Katerina, flykte til Hellas, da hjemmet hennes i Lilleasia blir ødelagt av den tyrkiske hæren. Tyrkere og grekere har blitt enige om et bytte; greske muslimer blir tvangssendt til Tyrkia, de kristne i Tyrkia sendes til Hellas. I kaoset om bord på båten kommer Katerina bort fra moren sin. Hun havner hos gode mennesker i Thessaloniki, med Dimitri og hans mor som naboer. Fra da av er Dimitri og Katerinas liv flettet sammen. På deres vei videre er det kjærlighetsforviklinger, dramatikk og krig.

De glemte historiers forfatter
Dimitri og Katerinas historie har et interessant bakteppe. Det var krigen mellom Hellas og Tyrkia som resulterte i den tvungne  folkeutvekslingen. I 1922-23 måtte 1,5 millioner kristne i Tyrkia flytte til Hellas, og 500.000 muslimer i Hellas måtte bryte opp og skape seg et nytt liv i Tyrkia. Det er de to hardest rammede byene, Salonica/Thessaloniki i Hellas og Smyrna/Izmir i Tyrkia, som rammer inn historien i Tråden. Nabolag blir oppløst, foreldre og barn kommer bort fra hverandre, mange dør underveis til fots eller med båt eller mister alle sine eiendeler. De som kom helskinnet fram, måtte lære seg et nytt språk og bygge opp en ny tilværelse fra ingenting. Hislop gjør grundig research, og bøkene blir mer enn en god leseopplevelse, de blir også svært interessante.

Tråden er et kjærlighetsbrev til Hellas og et vitnesbyrd om motet og tilpasningsdyktigheten til dets folk.
Shelf Awareness

Flere historier
Sammen med Tråden får du fem stemningsfulle fortellinger samlet under tittelen En aften på Kreta og andre fortellinger:  Lidenskapelig kjærlighet på Kypros, en uventet varm julefeiring i England, brennende studentengasjement i Athen, mørke hemmeligheter på Kreta ... varme, små fortellinger av velkjent merke i denne lille bokperlen.

Prisvinneren
Hislop fikk navnet sitt skrevet på forfatterhimmelen med debutromanen Øya, som kom i 2005. Ikke bare fór den til topps på bestselgerlistene, hun fikk også prisen for årets nykommer under British Books Awards 2007. Bøkene hennes er oversatt til over tjue språk og er solgt i millionopplag. I Tråden og En aften på Kreta befinner hun seg igjen i det samme solvarme landskapet.

Enten du leser boka på en sandstrand eller en hustrig kveld i godstolen, vil den garantert få fram smak og duft av vin, olivener, ouzo og et rikt utvalg meze - den aller beste sommerfølelsen!

FAKTA
Utgitt:
Innbinding: Innbundet
Språk: Norsk Bokmål
ISBN: 9788252582185
Nr: 8029067
VURDERING
Gi vurdering
Les vurderinger
Victoria Hislop har studert engelsk ved Universitetet i Oxford og har i flere år arbeidet som reiselivsjournalist. Hun fikk utmerkelsen "Årets nykommer" for sin debutroman Øya i British Book Award 2007. Boka er oversatt til tjue språk og er solgt i over en million eksemplarer bare i Storbritannia.