21 dager

Om 21 dager fyller Irina 13 år og vil bli solgt av menneskehandlere som søsteren Anna - som vil gjøre hva som helst for å unngå det. En thriller om menneskehandel, grådighet og korrupsjon i oljebransjen. Les mer
Vår pris: 99,-
Spar: 250,-

Veil. pris: 349,- (Innbundet)
Leveringstid: Ikke i salg

 Kjøp NÅ - få 5 bonuskroner!

Om boka

Mia Mikkelsen har allerede god kjennskap til norsk oljenæring. Faktisk har hun såpass tett kjennskap til de umoralske siden ved oljebransjen at hun har bestemt seg for aldri mer å jobbe med saker som har noe med olje å gjøre. På den annen side så skal man jo leve, og Mia er frilansjournalist. Når redaksjonssjefen sier at hun skal dekke en internasjonal energikonferanse i København, så drar hun - til tross for at oppdraget går ut på å intervjue avdelingsleder Herman Bull i Oljedirektoratet.

Dette er et av de beste forsøkene hittil på å skrive en skikkelig spenningsbok om det norske oljeeventyret.
Sindre Hovdenakk, VG

Det store skupet
I det Mia ankommer suiten til Herman Bull skjønner hun raskt at det ikke blir noe intervju. Bull er funnet drept etter et fall fra balkongen, fra suiten i 18. etasje. Sammen med ham var en ung prostituert jente - og på gulvet i suiten finner politiet en død mann. Ettersom Mia var den siste som hadde ringt til Herman Bull blir hun også interessant for det danske politiet - og etterforskeren viser seg å bli interessant for Mia, på flere måter ... Mia klarer å få tak i et overvåkingsbilde av den luksusprostituerte jenta som stakk av fra hotellrommet - hvem er hun, og hva skjedde egentlig i luksussuiten? Suiten koster 20 000 kroner i døgnet - litt i overkant for en byråkrat, tenker Mia, som værer den ufriske eimen av korrupsjon. Der det er store penger og lite innsyn er det grobunn for svak moral.

En lettlest, underholdende og tempofylt historie.
Torbjørn Ekelund, Dagbladet

Annas historie
Parallelt med Mias historie følger vi den unge prostituerte Anna. Hun og søsteren ble lokket av menneskehandlere til et bedre liv i Vesten. Den tolv år gamle lillesøsteren Irina er sendt videre, og Anna vet ikke hvor hun er. Anna har fått beskjed om at søsteren er i trygg forvaring til hun fyller tretten år - men da vil hun også bli solgt, som søsteren. Om 21 dager fyller Irina tretten, så Anna har dårlig tid Hun må finne henne - før det er for sent. De vage sporene hun har peker mot Oslo, så Anna haiker over Broen og nordover mot den iskalde, norske hovedstaden.

Urovekkende og intens thriller
21 dager er først og fremst en skikkelig intens thriller, som strekker seg fra Oslos bakgater til samfunnets rike og mektige. I dette universet er grådighet en dyd, penger er alt - og sex er like gangbar valuta som penger, ikke minst brukt som effektfullt pressmiddel. Det er tankevekkende hvor lite innsyn offentligheten har i forvaltningen av de enorme rikdommene vi har, enten deponert på havets bunn eller i oljefondet - men det har man strengt tatt ikke tid til å fundere over, man må jo forte seg å lese videre for å finne ut hvordan det går med Anna og Irina, og om Mia klarer å avsløre hvem som har det skitneste melet i posen. Sett av godt med tid, for dette er medrivende!

21 dager ligger an til å bli en av høstens beste thrillere - og vi skal merke oss navnet Sidsel Dalen. Fortsetter hun i samme tempo med flere bøker av samme kvalitet, vil både Jo Nesø og Jørn Lier Horst få en konkurrent som puster dem i ryggen.
Sven Gjeruldsen, Tvedestrandposten

Fakta

Om forfatteren

Sidsel Dalen

Sidsel Dalen er utdannet i medievitenskap og internasjonal politikk. Hun har bakgrunn som PR-rådgiver i et større oljeselskap og har bodd i Rio de Janeiro. Hun debuterte i 2011 med thrilleren Dødelige dråper. 21 dager er hennes andre bok.

Bla i boka