Meny
 

Ånd og natur

; Harry Mortensen (Oversetter)

Gregory Bateson var en svært allsidig forsker som radikalt forandret vitenskaper som biologi, antropologi, psykiatri og kybernetikk. Han hadde en særegen evne til å sammenføre ellers uforenlige vitenskapsgrener, og hans evne til syntesedannelse imøtekommer et voksende behov for å se tilværelsen i et helhetsperspektiv. Les mer
Vår pris
378,-
Spar
54,-

Veil. pris: 432,-  (Innbundet) Fri frakt!
Leveringstid: Ikke i salg

Innbundet
Innbundet
Vår pris: 378,-
Spar: 54,-

Veil. pris: 432,-  (Innbundet) Fri frakt!
Leveringstid: Ikke i salg

Om boka

"Gregory Batesons store kongstanke, som han utviklet gjennom et langt forskerliv, var at all tenking har en natur, og all levende natur tenker, selv om bevissthet er forbeholdt noen få. Det er dette som ligger i det at det er en nødvendig enhet mellom ånd og natur. Denne boken blander store og små spørsmål på en besynderlig måte. Den presenterer en radikal forståelse av det levende, av biosfæren. Hvis du skal nå denne radikale forståelsen, må du imidlertid jobbe deg gjennom en serie tankenøtter, som ofte er små historier. Et av Batesons metodiske grunnprinsipper er at det å tenke er å fortelle historier, og at dette også gjelder vitenskapelig tenking."

Dette skriver antropologen Lars Risan i det interessante innledende essayet til Ånd og natur, et verk som på mange måter oppsummerer Gregory Batesons lange og mangfoldige liv som forsker.

Ånd og natur utgis i dansk oversettelse av Harry Mortensen. Sluttordet er oversatt til norsk av Bjørn A. Herrman.

Fakta

Om forfatteren

Gregory Bateson (1904-1980) var amerikansk samfunnsforsker og systemteoretiker av britisk opprinnelse. Han leverte originale bidrag til sosialantropologi, psykiatri og studiet av kommunikasjon - mellom mennesker og mellom dyr. Innen psykiatrien er han særlig kjent for sin omstridte teori om dobbeltbindinger. Innen sosialantropologi er et av hans viktigste arbeider Naven (1936) og Steps to an Ecology of Mind (1972). Sammen med Margaret Mead, som han var gift med 1936-50, utførte han også en feltstudie på Bali.