Meny
 
Velg blant 2,6 millioner titler

Treffsikker bok om hagleskyting

På en såre enkel måte avmystifiserer Dag Sundseth hagleskytingen. Boka hjelper deg til å forstå hagleskytingens grunnprinsipper. Den er like godt egnet for nybegynnere som mer erfarne jegere.

Presentert av Henrik Sæhle

Boka består ikke av en mengde "spissfindig" teori kun beregnet for innvidde. Sundseth går også teoretisk til verk, men teorien er her forståelig og satt inn i praktiske skytesituasjoner. I kombinasjon med de mange bildene har vi sjelden sett hagleskyting så lettfattelig fremstilt.

Kolbemål er viktig
Det er viktig at kolben passer jegeren, og mange har hørt om begreper for kolbemål som fall, cast-off og pitch. I Jaktskyting med hagle får du oversikt over de forskjellige begrepene, og hva de betyr i praktisk skyting.
Boka viser deg hvordan du på en enkel måte kan undersøke om kolben passer og i tillegg foreta enkle provisoriske tilpasninger. Ofte er det ikke så store forandringene som skal til for å heve treffprosenten. Gjennom instruktive bilder viser boka både korrekt kolbemål og skyteteknikk.

Start hjemme
Skyteteknikken gjennomgås trinn for trinn. Opplæringen er logisk og fornuftig bygget opp slik at alle kan følge den. Det besnærende er at du kan starte hjemme i stua med deg selv som instruktør. For innøving av grunnprinsippene for hagleskyting skjer i følge forfatteren best ved tørrtrening. Slik trening gir i tillegg godt vedlikehold av ferdighetene året rundt. Med enkle hjelpemidler kan du lage bevegelige blinker som kan "beskytes" i din egen hage. Boka gir deg et fullt opplæringsprogram for hagleskyting, først tørrtrening og siden tørrtrening i kombinasjon med praktisk leirdueskyting.

Effektivt skuddbilde
Jaktskyting med hagle tar også opp den praktiske effekten av hagleskuddet, og hvordan du skal vurdere skuddbildet for å finne en mest mulig effektiv patron og haglstørrelse til de enkelte viltarter. Her gis det også nyttige råd om valg av trangboring.
Boka kan gjerne leses sammenhengende, men du kan også lese hvert kapittel uavhengig av de andre for å se nærmere på elementer du vil vite mer om der og da. Dette er like mye en lærebok som en oppslagbok. Den er et nyttig verktøy til din videre ferd for å løse hagleskytingens såkalte mysterier.Dag Sundseth
Jaktskyting med hagle

Forlag: Naturforlaget
ISBN: 82-7643-308-1
Format: 20,5 x 28,5 cm
Sider: 192
Oktober 2003