Meny
6023851 Villreinen - fjellets nomade Villrein - fjellets nomade preg av. Ikke gjennom fagtung oppramsing, men tvert imot gjennom at forfatterne har innsikt til å formidle det viktige på en svært lesbar måte.

]]>

Rikt innhold
Dette er ei bok som favner vidt. Her er både fortid og nåtid, biologi og jakt, trusler, forvaltning og kultur. Til sammen gir dette et spennende bilde av mange tusen års sameksistens mellom rein og menneske, og et gløtt inn i framtida. Den rike miksen betyr også at selv garvede villreinjegere vil finne noe nytt og overraskende. Visste du for eksempel at den tykke vinterpelsen gjør at dyrene kan ligge på snøen uten at den smelter og gjør pelsen våt? Eller at mange reinsdyr er så næringsmessig stresset om våren at de spiser uvanlige næringsemner som smågnagere og fugleegg?

Ut på jakt
Det er noe helt spesielt med villreinen. Og det er noe helt spesielt med jakta, langt inne på nakne høyfjellet. Når du står med slaktekniven i handa en dagsmarsj fra nærmeste vei, er du virkelig "der villmarka suser". Samtidig er det selvfølgelig greit å vite hva du skal gjøre med kniven. Boka tar hensyn til at interessen for denne jakta fører stadig nye jegere til fjells. Her er blant annet "Førstegangsjegerens ABC", og instruktive avsnitt om slakting. Villreinjakta gir ofte svært kontrollerte skuddsituasjoner, bare man holder hodet kaldt. Forfatterne peker likevel på noen fallgruver, ikke minst skyting i uvante vinkler. Dagens jegere har mulighet til å søke jaktkort i de fleste av våre 23 villreinområder, som alle omtales i boka. Alle områdene ligger i Sør-Norge, og har til sammen rundt 30.000 vinterdyr (etter jakta).

Mulig for alle
Tradisjonelt har det vært fjellbønder og noen spesialinteresserte byfolk og utlendinger som har sverget til villreinjakta. I dag er situasjonen endret, og det er ingen ting i veien for at den som ønsker det kan få jakte villrein. Og de som har opplevd en vellykket jakt vil aldri glemme det, de vil temmelig sikkert søke etter samme intense opplevelsen senere år etter år. Villrein - fjellets nomade vil garantert gi deg intense opplevelser, enten teksten beriker deg rent faglig eller du lar deg fascinere og inspirere av de fantastiske bildene.

Forfattere: Kjetil Bevanger og Per Jordhøy
Tittel: Villrein - fjellets nomade
Forlag: Naturforlaget
Format: 21 x 28 cm
Sider: ca. 180
]]> servlet/VisBildeServlet?bildeId=194019 servlet/VisBildeServlet?bildeId=194054 servlet/VisBildeServlet?bildeId=194036 Jordhøy Per/Bevanger Kjetil VI Faktabøker> Natur og friluftsliv Faktabøker> Jakt 1336765