Døden ved elvebredden - Redmann, J.M. servlet/VisBildeServlet?bildeId=197875 Les utdrag fra boka her

J.M. Redmanns bøker om Micky Knight er blitt klassikere og det er lett å forstå hvorfor. Hun skriver som en gud og oppfyller alle forventninger du måtte ha til en god kriminalroman og litt til. Her er den første på norsk.

Hardkokt og småmelankolsk jernkvinne
Micky Knight er privatdetektiv i New Orleans. Hun er en whiskydrikkende hardkokt lesbe, med en tung fortid. Hennes nattlige eskapader med byens kvinner resulterer sjeldent i mer enn sex, og de kvinnene som forelsker seg i henne, får ingen kjærlighet tilbake. Micky er et brent barn, hun har elsket en gang - sin far - og han døde fra henne. Nå tør hun ikke elske igjen. Micky er rettferdig og tøff, går på røffe homsebarer forkledt som mann, elsker klassisk musikk og har nedlagt de fleste vakre kvinnene i byen.

Hun er en småmelankolsk jernkvinne som er hard mot de harde og uovervinnelig når sakene hun jobber med blir personlige. Og det blir de denne gang. Micky Knight er så lett å falle for; hun er en fantastisk kvinne som vi bare må beundre for hennes barskhet og like for hennes menneskelige svakheter og vonde fortid.

Denne boka har "alt"
J.M Redmann tar klisjeene ut i det ytterste, men det faktum at det er en kvinne som er helten, og at denne helten nedlegger kvinnelige politisersjanter, leger og bortskjemte rikmannspiker over en lav sko, gir selvfølgelig historien en helt ny dimensjon. Klisjeene forvandles til en herlig popkulturell kommentar til krimgenren. Redmann håndterer klisjeene hårfint: her finner du kvinner i koma, fraværende fedre og sviktende mødre og slemme tanter. Men hva gjør vel det når mafiagutter plutselig kommer ut av skapet som dragqueens? I Redmanns verden er nesten unormalt å være hetero. Og det er dramatikk på hver eneste side. Er det ikke en mafiagjeng i helene på Micky, så er det et skuddrama på neste side, en heftig sexscene eller en dramatisk og tåredryppende opprulling av en trist barndom. Her er het sex, hevnsex, humorsex, bra sex og inderlig sex. Og alt skjer for åpen scene. Døden ved elvebredden er rett og slett en gøyal roman som du ler mye av, gråter av, gremmes eller skremmes og pirres av. Den har alle ingredienser en god underholdningsbok skal ha.

J. M. Redmann
Døden ved elvebredden
Originalens tittel: Death by the Riverside, The first Micky Knight Mystery
Oversatt av: Liv Margareth Alver
Forlag: Rainbows-end.no
Ca 300 sider

]]>
servlet/VisBildeServlet?bildeId=197875 servlet/VisBildeServlet?bildeId=311799 http:// http:// 3032272 Døden ved elvebredden Redmann, J.M. QD Skjønnlitteratur> Roman 28.06.2004 1336998