1275623 servlet/VisBildeServlet?bildeId=322731 left "..derfor står "De fjerne palasser" frem som en ganske
sjeldent overdådig leseropplevelse."
ANNE MERETHE K. PRINOS, Aftenposten

Den dagen Victorio får vite at gården med det elendige krypinnet hans skal rives, forlater han jobben, kvitter seg med nesten alle sine eiendeler og begir seg ut på gaten. På sin formålsløse vandring rundt i byen, møter han to mennesker som forandrer livet hans: Den unge prostituerte Salma og don Fuco, en gåtefull gammel mann som opptrer som klovn. I et bortgjemt og forfallent teater fører don Fuco sine nye venner inn i klovneriets, tryllekunstens og dansens hemmeligheter, og de drar rundt og sprer glede i Havannas gater. Men det er ikke bare enkelt å stikke av fra fortiden.

 Et sted å leve sitt liv
Abilio Estévez tryller fram den melankolske skjønnheten til dagens Havanna i denne historien om tre personer som har alle odds mot seg, men som lærer oss at hvis vi leter, kan vi alle finne stedet der vi kan leve vårt eget liv. Estévez fikk sitt internasjonale gjennombrudd allerede med sin første roman, Ditt er riket (1997, norsk utgave 1999).

Abilio Estévez er født i 1954 i Havanna. Han er utdannet i spansk litteratur og filosofi og har tidligere utgitt diktsamlinger, noveller og dramatikk. Flere av hans verker er prisbelønnet. Estévez har dessuten vært kulturredaktør for flere kubanske og internasjonale tidskrifter, og har vært mye benyttet internasjonalt som foredragsholder og gjesteprofessor. I dag bor han i Spania og er blitt spansk statsborger.

Forlag: Aschehoug
Originalens tittel: Los palacios distantes
Oversatt av Kari og Kjell Risvik

]]>
servlet/VisBildeServlet?bildeId=322730 servlet/VisBildeServlet?bildeId=322729 1477135 26.01.2006 Les anmeldelsen i Aftenposten! http://www.aftenposten.no/kul_und/litteratur/article1203984.ece