Meny
Foto: Trond Isaksen

Leserprisen til Snømannen!

Lesernes favoritt
I løpet av ti år har Jo Nesbø skrevet syv kriminalromaner med Harry Hole i hovedrollen. Den alkoholiserte politimannen Hole har fått en større leserskare fra bok til bok, serien har gitt Nesbø flere litterære priser og flotte anmeldelser, og han rangeres nå som en av Europas beste krimforfattere. Heller ikke leserne er i tvil. Han fikk overlegent flest av de nesten 8000 stemmene og er dermed den første forfatteren som får Den norske leserprisen for en krimbok.

Et stort krimår
Så var også 2007 et spesielt godt krimår, noe som reflekteres i Bokklubben Nye Bøkers bestselgerliste, hvor hele syv av ti bestselgere var krim. Ved siden av Nesbø, som var den aller mest populære, nådde Stieg Larsson høyt opp på bestselgerlisten med både Jenta som lekte med ilden og Luftslottet som sprengtes. Unni Lindell, Karin Fossum, Anne Holt og Liza Marklund gjorde også suksess hos leserne med sine aktuelle krimromaner.

Suksess i Norge og utlandet
Nesbøs forfatterskap er oversatt til 30 forskjellige språk og har oppnådd fantastiske salgstall. Snømannen er den Nesbø-tittelen Bokklubben har solgt mest av så langt, med hele 57 000 eksemplarer. Totalt i Norge har Nesbø solgt tett opptil halvannen millioner bøker.

Lykkelig prisvinner deler ut pris
Den norske leserprisen er på 50 000 kroner og en skulptur av Kjell Erik Killi Olsen. Vinneren får dessuten dele ut ytterligere 50 000 kr til et selvvalgt, lovende forfatterskap. Jo Nesbø har valgt å gi pengene til Tiger Garté.

Kritikerrost debutant
Tiger Garté debuterte i 2007 med romanen Burnout, som er en oppvekstskildring fra Surnadal. Sentralt i romanen står rånekultur, angsten for å falle utenfor, desperate handlinger i håp om å bli akseptert og den total resignasjon som preger dem som ikke får innpass. Romanen fanger inn en ungdomskultur man lett kan kjenne seg igjen i. Garté har mottatt svært gode anmeldelser for fortellingen, som er skildret med både presisjon og nerve. 


For mer informasjon eller bilder fra prisutdelingen, kontakt
Marit Borkenhagen
Informasjonssjef Bokklubben
918 18 374
marit.borkenhagen@bokklubben.no


 

Publisert: 03.03.2008