Meny
 
9001794 Imponerende debut "En god kriminalroman fra en dyktig debutant" Kurt Hanssen, Dagbladet]]> left Presentert av forfatter Kjersti Scheen For her kommer journalisten Mette Minde småløpende i sine røde Converse-sko, med veska under armen, på vei til møte i Telemarkredaksjonen av NRK. Over radio har det gått ut følgende nyhetsbulletin: «En 44 år gammel kvinne er funnet drept i et
skogholt i Skien ved 19-tiden i går kveld. Politiet har foreløpig ingen mistenkte i saken.» Kvinnen skulle bare lufte hunden i skogen rett ved der hun bor. Men gjør ikke mange av oss akkurat det, hver kveld? Og hvorfor finner politiet en rød ballong ved liket? Historien blir spennende nettopp fordi miljøet er så hverdagslig og troverdig. Alle veistumper, gater og elver er lett gjenkjennelige. Og som kjent blir uhyggen desto større når du ser skyggen av den på ditt eget hagegjerde! Skjebnene her er tilforlatelige og vanlige. Samtidig blir alt fort truende. Dette er med andre ord en real pageturner av ei bok.

Nysgjerrigpetra
Journalist Mette Minde har en fortid som grunnfagsstudent på Idrettshøgskolen. Dessuten gikk hun noen år på Politihøgskolen - riktignok uten å fullføre. Hun lurer ennå litt på hva hun skal bli, der hun daglig har morgenvakt i lokalradioen. Mette
Mindes studiemessig vaklende vei fram til nå, viser seg å være heldig for en som uten å ha forberedt seg plutselig en dag i oktober kastes ut i begivenheter som innebærer å forsere høye piggtrådgjerder, klatre i ustøe stabler med bilvrak og snuse i skitne forretninger. Skjønt kastes – hun kaster seg vel uti sjøl. For Mette er en nysgjerrig jente. Hun klarer ikke å gi seg, klarer ikke å slutte med å sjekke, lure på ting, spørre folk og følge etter dem. Av og til i den gamle, møkkete bilen sin, til fots gjennom mørk skog, til og med til hest (og når alt annet svikter, gåstaver!) Hun er uhyre rådsnar der hun plutselig befinner seg på sporet av en stor skandale hvor lokale krefter ser ut til å stå til halsen i miljøkriminalitet. Stormløpet hennes etter sannheten starter hos den lokalt velkjente «Høgger’n på Rødmyra» og etter det klarer hun ikke å stoppe før samtlige innblandete på hver sin måte står der med rumpa bar - for å si det som Mette Minde ville ha sagt det.

«En pageturner (...) Anbefales lest på dagtid, iallfall om man har den svakeste tendens til mørkredsel.»
Torunn Borge, Dagsavisen

Frydefull debut
Merete Junker skriver et drivende godt hverdagsspråk, dialogene er en fryd. Hun er også god til å se barn innenfra, og beskrive dem. Elleveårige Lotte er en av de mest sentrale skikkelsene i boka, og hun er på alle måter den mest tragiske. Samtidig framstår beskrivelsen av henne som noe av det mest skumle av alt, og gjør at leseren tumler på hodet inn i historien, med stirrende blikk og frysninger på ryggen helt fra starten av. Det blir veldig fort om å gjøre å få vite hvordan det går!

]]>
servlet/VisBildeServlet?bildeId=339404 vis_nedtelling 3150839 25.08.2008