Meny

Vanskelig og gøy å skrive bok

Forfatter Camilla Otterlei har skrevet sin første bok om Klara. Da hun var liten, var hun nesten som Klara selv.

 • Hvordan kom du på historien om Klara og verdens fineste Pekal?
  Historien i boka mi er inspirert av opplevelser i min egen barndom. De første dyrene søsteren min og jeg hadde, var to tjukke, hvite kaniner med røde øyne som var prikk like. Da den ene ble syk, stelte og sang jeg for den. Den døde rolig i armene mine, og det var en veldig sterk opplevelse, både trist og fi n. Han ble begravd i hagen. Noen år senere laget barna i gata vår en dyrekirkegård for døde dyr vi fant. Det foregikk ikke akkurat som i boka, men det var veldig lett å se alt for seg mens jeg skrev.
 • Det er den første boka du skriver, var det vanskelig synes du?
  Å skrive boka var både vanskelig og gøy. Deler av historien var der hele tiden, men detaljene forandret seg stadig underveis. Det var spennende når nye situasjoner kom på plass og litt frustrerende når jeg stod fast eller måtte skrive om noe for tusende gang. Heldigvis har mange voksne og barn lest manuset og kommet med tips på veien.
 • Hvordan var du selv da du var 5 år?
  Jeg tror jeg var en ganske barnslig og nysgjerrig 5-åring. Jeg hadde mange drømmer og ønsket nok, som Klara, å være modig og populær. Jeg lekte mye med søsteren min og barna i gata, og jeg husker at jeg klippet håret på dukka til søsteren min fordi hennes strandbarbie var penere enn min.
 • Hva likte du best å lese da du var liten?
  Jeg hadde mange favoritter. Charlie og sjokoladefabrikken, Mormor og de 8 ungene, Pippi, Barna i Bakkebygrenda, Albert Åberg. Og så var det en førstehjelpsbok som het Au, det gjør vondt, som handlet om en gutt og ei jente som reiste på ferie og opplevde små ulykker hele tiden.
 • Hva leser du for barna dine nå?
  Jeg elsker å lese høyt og pleier å kjøpe snodige, fine bokskatter på salg og loppemarkeder. Iver, sønnen min, er 2 år og veldig glad i Mamma Mø og Kråka, Disneyklassikere og bøker med dyr, mens niesene mine, Sara og Mia, ler seg skakk av Ville Wilma og Den store prompekonkurransen. Fy Katte er nok den boka som har sjokkert oss mest.

Tilbake til omtalen