Velg blant 2,6 millioner titler

"Jeg må vite"

Utdrag fra Linda Olsson: Taushetens konsekvenser, oversatt av Bente Klinge

Jeg tenker på dette, vår siste alvorlige samtale. Den mest alvorlige samtalen vi noen gang hadde. Og jeg hører bare Mimi. Hvor er min stemme? Hvor er mine svar? Jeg kan høre den lille jentestemmen hennes fra tidligere. De uskyldige spørsmålene som jeg, den voksne, alltid greide å vike unna.
   "Hvor er moren min?" "Hun kan ikke være sammen med oss, ikke fordi hun ikke er glad i oss, men fordi hun har andre ting hun må gjøre." "Hvordan ser moren min ut?" "Hun er utrolig vakker. Akkurat som deg, min lille Mimi." Det var uærbødighet jeg viste henne. Men hvordan kunne jeg ha gjort det annerledes? Hvordan kunne jeg forklare datteren min det jeg ikke kunne forklare for meg selv?
   Da det kom til stykket, fikk datteren min bare taushet.
   "Det føles som om alt vi har båret med oss uten å snakke om det, begynner å bli virkelig. Det vil ikke holde seg i bakgrunnen lenger, pappa. Det stiger som et svært gjenferd ut av mørket og kaster skygge over alt. Jeg kan ikke late som om det ikke finnes der lenger. Jeg kan ikke gjøre det usynlig igjen. Jeg er ikke engang sikker på om jeg vil vite, men jeg må. Pappa, jeg må spørre deg. Jeg må faktisk det. Jeg må vite."

 

Publisert: 17.06.2009
Velg blant 2,6 millioner titler