Meny
Velg blant 2,6 millioner titler

Endre om Alvin

Alvin er skikkelig og litt veslevoksen og langt fra like modig som lillesøsteren sin ... litt som Endre Lund Eriksen da han var barn?

Endre Lund Eriksen intervjuet av Kristin Fjeld, deskredaktør i Bokklubben

- Hvem er Alvin Pang?
- Alvin bor sammen med mamma, lillesøster Elvira og stefaren Freddy i en nedlagt brannstasjon. Han har store planer og store drømmer, men det går ikke alltid helt som han har tenkt. Mens han selv er skikkelig og litt veslevoksen, er lillesøster Elvira uredd og går rett på - med et stort smil om munnen. Akkurat det blir noen ganger litt for mye for Alvin.

- Hvordan fant du på historiene om ham?
- Jeg tok litt utgangspunkt i min egen barndom, snappet opp et og annet jeg har observert hos mine barn - og diktet litt.

- Boka har kjempefine tegninger av Olve Askim, tegnet han dem etter at du hadde skrevet historien, eller ble Alvin og Elvira-figurene litt påvirket av hvordan de ser ut også?
- Olve begynte å lage skisser av Alvin og Elvira og de andre figurene før og mens jeg skrev på historiene. Så tegningene har både påvirket hvordan Alvin og de andre har blitt, og hvordan historiene fortelles.

- Hva er annerledes med å skrive en bok for små barn i forhold til å skrive for ungdom?
- Når jeg skriver for små barn, tenker jeg mer i bilder og prøver å fortelle historien enda mer visuelt enn i en roman. Det er artig å kunne se for seg bilder når jeg skriver, og så få Olve til å tegne dem. Han tegner så morsomt og godt at det bildene blir mye bedre enn de var i hodet mitt!

- Hvordan var du da du var på Alvins alder?
- Jeg var nok litt engstelig, lekte mye med playmo og var veldig sterkt knyttet til min tøyhund Pelle.

- Kommer det flere bøker om Alvin?
- Ja, planen er at Olve og jeg skal lage en serie, så det blir nok mer Alvin Pang allerede neste år.

Publisert: 01.09.2010