Velg blant 2,6 millioner titler

Verdensbiblioteket

Noen bøker er bedre enn andre. På initiativ fra De norske Bokklubbene deltok 100 verdenskjente forfattere, deriblant Doris Lessing, John Irving, Salman Rushdie, Nadine Gordimer, Milan Kundera, V.S. Naipaul, Ben Okri og Astrid Lindgren, i en avstemning der de ble bedt om å stemme på de ti skjønnlitterære bøkene de selv setter aller høyest.

Her kan du lese invitasjonsbrevet fra De norske Bokklubbene til de 100 forfatterne.

De 100 bøkene som totalt fikk flest stemmer, utgjør Verdensbiblioteket. Bøker fra denne listen utgis nå som en ny og vektig klassikerserie fra De norske Bokklubbene.

Hver bok i Verdensbiblioteket åpner med et fyldig innledende essay av en av forfatterne som deltok i avstemningen, nyskrevet for Verdensbibliotekets lesere.Gjennom kåringen av Verdensbiblioteket har vi for første gang fått en kanon som ikke bare representerer nasjonale perspektiver og smaksdommer, men som forener og formidler anbefalingene til 100 forfattere fra mer enn 50 land. Verdensbiblioteket vil bringe oppmerksomhet til de viktigste bøkene og utbre interessen for ubestridte klassikere i en tid da den seriøse litteraturen taper terreng for uforpliktende underholdning.Seriens redaktører:
Alf van der Hagen og Torhild Viken