1000136 servlet/VisBildeServlet?bildeId=339021 left Presentert av Stein P. Aasheim Helt siden jeg fikk førstehjelpsmerket i speider'n har jeg vært opptatt av å tilegne meg grunnleggende kunnskap om hvordan jeg skal forholde meg hvis ulykken er ute. Og jeg har innbilt meg at jeg kan det viktigste. Munn mot munn og stabilt sideleie og sånt. Det første som slo meg da jeg fikk Førstehjelp på tur var - du verden så lite jeg egentlig kan. Og dernest: Jeg må prise meg lykkelig for at jeg aldri har vært i en situasjon hvor andres liv og helse har vært avhengig av mine kunnskaper om førstehjelp. Og det tredje: Denne lille boka (242 gram) skal fra nå av være med i sekken på alle lengre reiser.

Førstehjelp for friluftsfolk
Førstehjelp på tur, med undertittel Fjell-, høyde- og reisemedisin, er den første norske håndboka i førstehjelp beregnet spesielt på fjellfolk og ryggsekkturistene. Det var på høy tid. Forfatterne av boka er blant de mest meritterte innen norsk fjellsport de siste årene. De sitter på erfaringer både fra den medisinske arena og fjellveggen som knapt noen i dette landet kan matche. Her er to Everest-bestigere, en professor i medisin og en redningsmann fra Norsk Luftambulanse. Når de i tillegg innehar kvaliteter som anestesisykepleier, Trollvegg-klatrere, en tidligere leder for Leger Uten Grenser og en internasjonal tindeveileder, da sier det seg selv at dette er solide greier. Norsk Tindeklub er initiativtager bak prosjektet, mens Fri Flyt-gjengen i Bergen har bidratt med innspill og står som forlag.

]]>
servlet/VisBildeServlet?bildeId=337860 servlet/VisBildeServlet?bildeId=337867 http:// http:// vis_nedtelling 3060234 25.04.2008