Meny

Historien har vist at noen bøker har vært med på å forme våre tanker og vårt verdensbilde i større grad enn andre.

Kulturbiblioteket

Hundre norske universitetsprofessorer kåret i 1998 verdens beste fagbøker. Resultatet ble en liste på 100 bøker som har satt avgjørende preg på vår historie. Som abonnent på Kulturbiblioteket kan du nå skaffe deg de viktigste verkene innen filosofi, psykologi, historie og samfunnsvitenskap. Kulturbiblioteket rommer alle de uunnværlige verkene for deg som er interessert i tankene og tekstene som har satt spor etter seg.

Hver bok inneholder en fyldig innledning skrevet av landets ypperste fagekspertise. Du får kunnskap om forfatteren, innblikk i bokens tanker og tema, og du kan lese om verkenes historiske betydning. Serien har fått en eksklusiv og kvalitetsmessig utforming som er det tidløse innholdet verdig, og som tåler gjentatt lesning.

Velg blant 10 millioner titler
Om pliktene - Marcus T. CiceroUtsolgt
Marcus T. Cicero

Om pliktene

"(... ) overalt i livet, enten det så er i det offentlige liv eller i privatlivet, enten det er som borger eller som familiemedlem, enten man arbeider for seg selv eller har samkvem med andre, blir det spørsmål om plikt, og all moral henger sammen med at man overholder sine plikter og all umoral med at man forsømmer dem."
Fra Om pliktene  Les mer

Pris
378,-
Masse og makt - Elias CanettiUtsolgt
Elias Canetti

Masse og makt

Elias Canettis livsverk Masse og makt fra 1960 er fascinerende og aktuell lesning. For selv om årene går, så forandrer ikke menneskets natur seg. Upåvirket av historiens gang søker enkeltmennesket mot flokken, og masser formes og oppløses. Hva er det som gjør at masser oppstår, tilsynelatende ut av intet, og hvilke dynamiske prosesser er det som påvirker og styrer dem? Hva skjer med individet når det lar seg oppsluke av massen?  Les mer

Pris
378,-