Meny
 

Bokbadet - et dypdykk i litteraturen

Med Bokbadet har Bokklubben skapt en unik form for litterær kafé. Bokbadet har blitt en institusjon i kulturlivet, og Bokbad nesten et begrep i norsk språk. Vi har videreutviklet konseptet og tatt med Bokbadet på tur langs norskelysten, på cruise i Middelhavet og på kryss og tvers over hele Norge. Bokbadet har gjestet Norsk Litteraturfestival ved flere anledninger. Målet med Bokbadet er å få Bokklubbens utvalgte forfattere ut til folket. Vi har arrangert en rekke Mini-Bokbad og filmet forfatterintervjuer slik at flest mulig skal få tilgang til forfatternes egne fortellinger om forfatterskapet. Bokbadet er et beskyttet merkenavn eid av Bokklubben.

Stjerner i badet
Siden starten i 1991 er det gjennomført over tre hundre dybdeintervjuer med forfattere i Bokbadet. Mange celebriteter har deltatt. John Irving sa han følte seg som en rockestjerne da han møtte jubelen fra et fullstappet Rockefeller. Ingvar Ambjørnsen opplevde brann i salen, men taklet det elegant og gledet nesten tusen tilskuere. Ari Behn fikk jernteppe fordi han hadde vært ute og skutt en elg samme dag. Og Rockefeller ble sikkerhetsklarert for terrorister da Salman Rushdie skulle bades.

Se Bokbadet når du vil
NRK sendte opptak fra Bokbadet i ti år, og Bokbadet ble dermed NRKs lengstlevende kulturprogram noensinne. De siste årene har Bokbadet blitt filmet av Bokklubben web-tv. Her finner du mer enn 50 forfatterintervjuer, helt gratis.

Se flere forfatterintervjuer i arkivet

 

Berømte forfattere som har vært badet:
John Irving
Fay Weldon
Nick Hornby
Amy Tan
Märta Tikkanen
Salman Rushdie
Göran Tunström
Paolo Coelho
Isabel Allende
Minette Walters

Faste bademestere:
Gerhard Helskog
Eva Bratholm
Anne Grosvold
Aslak Sira Myhre
Anne Lindmo

Bokbadet med Jo Nesbø og Jonas Jonasson på
      Norsk litteraturfestival - Sigrid Undset-dagene på Lillehammer 2014

 

 

I samarbeid med Norsk litteraturfestival har vi gleden av å invitere til Bokbadet med Jo Nesbø og Carl Frode Tiller


Med romanen Sønnen har Jo Nesbø tatt en pause fra Harry Hole. Men han har ikke forlatt temaer som synd, soning og hevn. Kanskje vil en samtale om Sønnen tydeliggjøre hvorfor et velrenommert engelsk forlag har bedt Jo Nesbø skrive en ny versjon Shakespeares store drama Macbeth.  Endelig kommer Jo Nesbø tilbake til Norsk litteraturfestival, og han har mye å fortelle.

Carl Frode Tiller debuterte med romanen Skråninga, som han fikk Tarjei Vesaas' debutantpris og P2-lytternes romanpris for. Han fulgte opp med Bipersonar og ikke minst romanverket Innsirkling 1 og Innsirkling 2. I år er det tredje bindet annonsert. Gå ikke glipp av et sjeldent møte med en av våre sterkeste yngre forfattere!

Fredag 23. mai kl. 18.00, Kulturhuset Banken, Festsalen
Bademester: Marius Aronsen

Billetter kr 100,-. I salg på litteraturfestival.no
Boksalg og signering