Min side Kundeservice Bli medlem

Skadet

en sann og rystende historie om et forsømt barn

Jodies barndom er et litani av misbruk og forsømmelse. Barnevernets saksmappe fylte to kofferter, men ingen hadde lest den. Da Jodie kom til Cathy, hadde fostermoren ingen anelse om årsaken til Jodies sjokkerende oppførsel. Les mer

262,-

299,- Spar: 37,-

Nedlastbar lydbok
Tilgjengelig umiddelbart etter kjøp
Jodies barndom er et litani av misbruk og forsømmelse. Barnevernets saksmappe fylte to kofferter, men ingen hadde lest den. Da Jodie kom til Cathy, hadde fostermoren ingen anelse om årsaken til Jodies sjokkerende oppførsel. Etter hvert som Jodies raseri ble møtt med tålmodighet og forståelse, fikk hun sakte men sikkert tillit til Cathy, og betrodde henne bakgrunnen for problemene sine. Cathy Glass tar oss med inn i en forstermors hverdag og viser hvor viktig tålmodighet, oppmerksomhet, kjærlighet og trygghet er i et barns oppvekst. Gjennom en sterk fortelling formidler hun hvordan misbruk av barn til enhver til pågår blant oss.

Medlemsvurdering:
Denne boken er en viktig og velformulert skildring om hvordan et fosterhjem er for et barn med grusomme minner. I boka møter vi Jodie som er ei lita jente med utagerende oppførsel, noe som resulterer i at Cathy er hennes fjerde plassering på like mange mnd. Cathy har selv tre barn boende i huset og tjue års erfaring som fostermor. Det er en vanskelig utfordring hun får med Jodie, men hun gir ikke opp. Jodie finner en tillit i Cathy, og hun forteller om fortida si - en fortid med de grusomste handlingene man kan tenke seg. Denne boka er viktig fordi omfanget av grusomme hendelser er enormt. Jodie var f.eks. på en utsatt-liste der det var hyppig tilsyn med familien. Men ingen skjønte noe før det var for seint. En viktig bok.

Tina,

Se alle vurderinger

Detaljer

Forlag
Cappelen Damm
Språk
Norsk Bokmål
ISBN
9788202774974
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2023
Originaltittel
Damaged

Lytt til utdrag

Medlemmers vurdering

T
Tina, – 10.10.2008

– Denne boken er en viktig og velformulert skildring om hvordan et fosterhjem er for et barn med grusomme minner. I boka møter vi Jodie som er ei lita jente med utagerende oppførsel, noe som resulterer i at Cathy er hennes fjerde plassering på like mange mnd. Cathy har selv tre barn boende i huset og tjue års erfaring som fostermor. Det er en vanskelig utfordring hun får med Jodie, men hun gir ikke opp. Jodie finner en tillit i Cathy, og hun forteller om fortida si - en fortid med de grusomste handlingene man kan tenke seg. Denne boka er viktig fordi omfanget av grusomme hendelser er enormt. Jodie var f.eks. på en utsatt-liste der det var hyppig tilsyn med familien. Men ingen skjønte noe før det var for seint. En viktig bok.

S
Sana – 04.10.2008

– Dette er en flott bok som er godt skrevet og omhandler det triste temaet misbruk. Jodie har bodd i fem ulike fosterhjem på fire måneder når hun kommer til Cathy og hennes familie. Det er siste sjanse før Jodie må sendes på barnehjem. Cathy har mye erfaring etter 20 år som fostermor til forskjellige barn, og med hjemmets trygghet begynner Jodie etterhvert å løfte på lokket. Mye grums kommer opp til overflaten og det viser seg at hun har blitt seksuelt misbrukt over lang tid, og av flere mennesker. Først og fremst hennes egne foreldre. Det er tungt å takle for alle som er involvert i saken, men Cathy takler det på en god måte og det er veldig lærerikt å følge historien. Sterk lesing som man ikke vil legge fra seg.

M
Mr B. – 13.09.2008

– I denne boken møter vil lille Jodie. Hun er blitt mishandlet gjennom hele sin barndom, og er veldig preget av dette. Hun flyttes fra fosterhjem til fosterhjem i forhåpning om at noen skal kunne "håndtere" henne. Men ofte blir hennes følelser feiltolket og dette resulterer i at hun blir dårlig tatt vare på og blir kategorisert som vanskelig. Inn i historien kommer den erfarne fostermoren Kathy Glass. Hun har stor erfaring med barn, men denne lille jenta skal teste Kathys evner som fostermor til det ytterste. Gjennom boken opplever vi en fostermors fortvilte forsøk på å få hjelp til Jodie, og lille Jodie som på sin måte prøver å finne trygghet i en forvirret og farlig verden. Boken er sterk lesning og kan anbefales til alle! Kjøp denne til deg selv i dag - og kjøp en til naboen også!

Oppdag mer

Bøker som ligner på Skadet:

Se flere

Logg inn

Handlekurv