Min side Kundeservice Bli medlem

Afrika på 200 sider

fra det første mennesket til det frie Afrika

«Med sin velkjente fortellerstemme og store innsikt gir han oss en komprimert framstilling av det som for mange av oss er det store ukjente.»

Tor Weibye, Dagen

"Stemmen fra Afrika" favner det fantastiske kontinentets historie på 200 sider, fra det første mennesket til det frie Afrika.

Les mer

390,-

429,- Spar: 39,-

Sendes innen 3 virkedager

Logg inn for å se din bonus

Afrikas folk og riker

"Stemmen fra Afrika" favner det fantastiske kontinentets historie på 200 sider, fra det første mennesket til det frie Afrika.

NRKs mangeårige utenrikskorrespondent i Afrika, Tomm Kristiansen, rakk akkurat å få holde sin siste bok, Afrika på 200 sider, før han døde brått. Den legendariske historiefortelleren tar oss med til møter med menneskene, kulturene og rikene som har påvirket og definert historien til de femtifire afrikanske landene. De historiske sveipene går fra Zimbabwe-kongedømmet og Malidynastiet, gjennom regnskoger og ørkener, slaveri, kolonitid og apartheid, til dagens demokratier, konflikter, seire og utfordringer.

Menneskehetens vugge
Kristiansen begynner med Lucy, kvinnen som levde i dagens Etiopia for 3,2 millioner år siden og som beviser at det er her hele menneskeheten stammer fra. De historiske linjene føres fram til dagens Afrika og kontinentets mål om Den afrikanske renessanse, at Nelson Mandelas visjon om rettferdighet og frihet skal bli sann.

De glemte, store rikene
De gamle, store afrikanske rikene som er ukjent for mange, drev jordbruk allerede 16 000 år før Kristus. For 3000 år siden hersket mektige konger og keisere langs Nilen og på Afrikas Horn, der mange av både Bibelens og Koranens fortellinger har sitt opphav. «Jeg har gått på tvers av historien denne gang, for å samle noen tråder på disse 200 sidene. Slik har jeg fått øye på store sivilisasjoner vi knapt har hørt om … Dette er en historie om Afrika, slik hun har åpenbart seg, og slik jeg har forstått henne,» skrev Tomm Kristiansen i forordet.

 

Visste du ...
... at afrikanerne har en egen filosofi: ubuntu? «Du er, altså er jeg», kan den oppsummeres med – du blir menneske gjennom andre mennesker. Den fremmer forbrødring og samhold med grunntanken om at andres liv angår ens eget.

... at mange afrikanere var kristne lenge før europeiske misjonærer fant på å dra dit? Den koptiske kristendommen, med kirker i Egypt og Etiopia, er verdens eldste.

... at Danmark-Norge drev med menneskehandel på 1600-tallet? Det første skipet i skandinavisk slavefart kom fra Bergen i 1674 og handelen ble drevet av store handelskompanier til ca 1800. Det var på den tiden helt vanlig å investere i aksjer i disse kompaniene.

 

Tomm Kristiansen 1950 – 2022
«Det var et sjokk da Tomm Kristiansen gikk bort i november, bare 72 år gammel. Kun få dager tidligere hadde han vært innom forlaget, sprudlende og glad som alltid, for å hente sin nyeste bok. Det er så trist at denne boken nå er ute i verden uten Tomm til stede, samtidig er det noe vakkert over at det siste han gjorde var å sammenfatte sitt kjære kontinent på 200 sider. Boken er et eventyr, like varm og kunnskapsrik som det Tomm var. Det er jo egentlig en umulighet å beskrive en hel verdensdel på 200 sider, men Tomm Kristiansen hadde overblikket som gjorde det mulig å plukke ut de delene han mente var essensielle for at vi skulle forstå Afrika ... Afrika på 200 sider er en bok vi kan lære så mye av og et verdig punktum for en enestående fin mann.»
Tuva Ørbech Sørheim, forlagssjef i Kagge forlag

Medlemsvurdering:
Kanskje kunnskapen ikke er så ny, men den minner oss på at det bildet vi en gang skaffet oss om Afrika og historien helt sikkert har behov for å justeres i forhold til hva vi trodde var sannheten. Takk til Tomm Kristiansen for det arbeidet han la ned for å bringe vår ,kunnskap i takt med realitetene både på godt og vondt.

Jon A. Johannessen

Se alle vurderinger

Detaljer

Forlag
Kagge
Innbinding
Innbundet
Språk
Norsk Bokmål
Sider
205
ISBN
9788248929956
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2022
Format
23 x 16 cm
Nr
8211310
Serie
På 200 sider

Forfatter

Tomm Kristiansen (1950 - 2022) var prisbelønt journalist og forfatter. I åtte år var Kristiansen «stemmen fra Afrika» for norske radiolyttere og TV-seere. Hans kjærlighet til, og engasjement for det store kontinentet, spenner over et mye lengre tidsrom. Han har tidligere skrevet ni bøker med emne fra Afrika.

Medlemsblad

Les utdrag

Utdraget er hentet fra e-bok-utgaven. Åpne utdrag her

Anmeldelser

«Med sin velkjente fortellerstemme og store innsikt gir han oss en komprimert framstilling av det som for mange av oss er det store ukjente.»

Tor Weibye, Dagen

Medlemmers vurdering

J
Johannes kyvik – 07.03.2023

– AFRIKA

J
Jon A. Johannessen – 07.03.2023

– Kanskje kunnskapen ikke er så ny, men den minner oss på at det bildet vi en gang skaffet oss om Afrika og historien helt sikkert har behov for å justeres i forhold til hva vi trodde var sannheten. Takk til Tomm Kristiansen for det arbeidet han la ned for å bringe vår ,kunnskap i takt med realitetene både på godt og vondt.

O
O.B.Breivik – 07.03.2023

– Afrika på 200 sider

Oppdag mer

Bøker som ligner på Afrika på 200 sider:

Afrika

Tore Linné Eriksen
Innbundet 
454,- 499,-

Nilen

Terje Tvedt
Nedlastbar lydbok 
199,-
 

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Høyt

Erika Fatland
Innbundet 
454,- 499,-

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv