Gigantsalget er utvidet: inntil -80 %
Min side Kundeservice Bli medlem

Askepott

en ta-og-føle-på bok

Det var en gang ei jente som ble kalt Askepott, to slemme stesøstre, en vakker prins og en god fe som kunne trylle gresskar om til en karét... En fortelling for de minste med taktile ta-og-føle-på materialer. Les mer

136,-

149,- Spar: 13,-

Sendes innen 3 virkedager

Logg inn for å se din bonus

Det var en gang ei jente som ble kalt Askepott, to slemme stesøstre, en vakker prins og en god fe som kunne trylle gresskar om til en karét... En fortelling for de minste med taktile ta-og-føle-på materialer. Basert på det klassiske eventyret av Brødrene Grimm.

Medlemsvurdering:
Askepott er prinsessen med stor P. Det er vel ikke noe eventyr som blir så ofte lest som Askepott. Denne arbeidsomme og godhjertede piken som til slutt vinner prinsens hjerte. Det finnes utallige utgaver og varianter av dette eventyret, men denne utgaven står ikke tilbake for noe. Den har store tydelige tegninger man kan drømme seg inn i, i kjent Disney-stil. Dette er en garantert vellykket gave for små prinsesser. Jeg aner ikke hvor mange ganger jeg har lest dette eventyret. De to misunnelige og slemme stesøstrene med sin katarsiseffekt (= å leve ut sin 'slemmhet' gjennom fantasifigurer) og den gode fe som tryller er uslåelige innslag. Ikke alle bøker holder seg, men denne holder i generasjoner!

ela

Se alle vurderinger

Detaljer

Forlag
Fortellerforlaget
Innbinding
Innbundet
Språk
Norsk Bokmål
ISBN
9788281030893
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2009
Originaltittel
Cinderella
Format
21 x 21 cm
Serie
En ta-og-føle-på bok fra Fortellerforlaget

Medlemmers vurdering

E
Edderkopp – 16.10.2009

– "Askepott" er historien om en stakkars jente som vokser opp sammen med en stemor og to stesøstre. Hun vil gjerne på ball med stesøstrene, men stemoren prøver å hindre dette ved å gi henne så mye arbeid som mulig. Heldigvis for Askepott kommer den gode feen og hjelper henne og gjør fillene hennes om til en nydelig kjole og et gresskar om til en vogn. Disney har laget en flott og barnevennlig versjon av denne historien. Boken har fantastiske illustrasjoner, som gjør at boken også egner seg som "egenlesning" for små barn som bare ser på tegningene. Anbefales på det sterkeste.

K
Karolinex – 10.06.2008

– Boken om askepott er en god gammel klasikker om sjalusi, hat og kjærlighet. I sitt eget herskapshus har askepott blitt henvist til et bitte lite nedslitt rom. Her blir hun brukt som en tjenestespike. Men en dag, skjer det store forandringer. Det store ballet, hvor prinsen skal finne seg den rette kvinnen som sin prinsesse, som senere skal bli dronning. Ved hjelp av den magiske feen, får hun stor hjelp. Askepott hadde først fått en kjole som hennes "musevenner" hadde sydd til hun. Denne ødela stemoren hennes og hennes stesøstre. Tross dette, kommer hun seg til ballet. Dette er en typisk fortelling for jenter. En god og sterk bok om sjalusi, hat og kjærlighet.

e
ela – 21.04.2008

– Askepott er prinsessen med stor P. Det er vel ikke noe eventyr som blir så ofte lest som Askepott. Denne arbeidsomme og godhjertede piken som til slutt vinner prinsens hjerte. Det finnes utallige utgaver og varianter av dette eventyret, men denne utgaven står ikke tilbake for noe. Den har store tydelige tegninger man kan drømme seg inn i, i kjent Disney-stil. Dette er en garantert vellykket gave for små prinsesser. Jeg aner ikke hvor mange ganger jeg har lest dette eventyret. De to misunnelige og slemme stesøstrene med sin katarsiseffekt (= å leve ut sin 'slemmhet' gjennom fantasifigurer) og den gode fe som tryller er uslåelige innslag. Ikke alle bøker holder seg, men denne holder i generasjoner!

c
crazy – 20.09.2006

– Dette er en av Disneys største eventyr, og kanskje et av de mest leste.. Askepott er og blir et av de vakreste eventyrene i mine øyne. Askepott vokser opp sammen med sine to stesøstre og en fæl stemor som gjør Askepott til en slave i eget hjem. Godt er det at Askepott har en god fe på sin side. En prins er det også med i eventyret og hvem som vinner ham får du vite ved å lese boken. Et fint eventyr som forteller en historie om en undertrykket jente som ved hjelp av litt magi slår ut i full blomst og tar innersvingen på en slem stemor og to ekle stesøstre.

t
tirill;) – 23.03.2006

– Askepott er vel en bok og film de fleste har lest. Eventyret om jenta som måtte ligge ved peisen på grunn av de onde stesøstrene og den onde stemoren. Askepott får besøk av en god fe som hjelper henne til ballet hos prinsen. Hun får en nydelig kjole og tilbehør, men må komme tilbake før midnatt. Da blir hun som før igjen. Askepott mister som kjent skoen, og resten er historie, som det heter. Som enhver Disney-historie ender den heldigvis godt. Boken egner seg perfekt til høytlesning om kveldene eller når du vil kose deg og mimre litt selv. Anbefales sterkt!

H
Hanna – 22.03.2006

– Askepott er jo en klassiker for personer som liker Disney! Boken handler om Askepott som bor sammen med sin stemor og sine to stesøsken! Da faren til Askepott døde, tok den onde stemoren over huset og pengene, Askepott ble da gjort til en tjener. Den dagen da alle ugifte kvinner blir invitert til et slottsball, er den dagen som kommer til å forandre Askepott sitt liv. Den gode fe kommer og tryller frem den peneste kjolen du kunne tenke deg og sko som var laget av glass, men det varte bare til klokken 12. Klokken 12 gikk trolldommen ut, og alt ble som før igjen. Denne boken er perfekt til kveldslesing for barn, jeg likte den så godt da jeg var lita at jeg anbefaler at alle barn får lese om den romantiske historien til Askepott! Få også med deg filmen, men denne boken MÅ du ha!!

C
Christine M – 14.01.2006

– I denne boken møter vi den vakre jenta Askepott som har mistet sin gode far. Nå sitter hun igjen med en ond stemor og hennes to slemme stesøstre. Askepott må jobbe dagen lang og er slaven deres.
Når stemoren og hennes to døtre blir bedt med på et ball, må Askepott være hjemme å vaske å rydde huset til de kommer hjem. Askepott har kjempe lyst å dra på ballet, og hun blir kjempe lei seg da hun ikke får lov til å være med. Men Askepott for hjelp av en god fe, og hun hjelper henne sånn at hun likevell kan dra på ballet. Denne historien om Askepott er skjønn og det er vell noe som alle jenter drømmer om. Historien er både spennende og veldig morsom, men ikke minst er den utrolig magisk.
Det er vakre tegninger i boken som får leseren til å leve seg dypt inn i historien. Boken er blitt laget til film og jeg synes at filmen er like bra som boken. Dette er en bok som er verdt å sette av tid til for å lese. Boken passer til alle lesere i alle aldre.

N
Nilsen – 24.10.2005

– Dette er historien om Askepott. Hun har mistet den gode faren sin, og sitter igjen med en ond stemor, og to slemme stesøstre. For dem er hun nærmest en slave, og må jobbe dagen lang. Ikke engang når kvinnene i huset blir bedt på slottsball får hun lov å være med. Likevel finnes det håp. Askepott får hjelp fra en god fe, og får likevel dratt på ballet. Og der utspilles magi. Historien er riktig så skjønn, og dette er vel en hver lille pikes drøm. Å være en uoppdaget prinsesse, som vinner til slutt. Disney er som alltid overlegen, og har også i Askepott svinget pennen til vakre tegninger, som barna kan leve seg inn i. Sjarmerende, søt og magisk. En sterk 4'er til Askepott.

L
L.M. – 02.10.2005

– Boka handler om lille, spinkle askepott. Hun må bo sammen med stemoren og de tre stesøstrene etter moren døde. Askepott er en slave for stemoren og -søstrene døgnet rundt. En dag blir "familien" innvitert på ball hos prinsen av kongeriket. Askepott, som selvsakt ikke for være med, må slave og slite rundt for å få stesøstrene sine til å se best mulig ut. Etter stesøstrene og -moren har dratt, er Askepott ganske så lei seg. Hun vil også dra på ball. Det er da den gode fe dukker opp. Hun tryller fram kjole og vogn til Askepott, slik at hun kan dra på ballet.
Boka er en klassiker. Den passer vel egentlig best for jenter mellom 2 og 7 år, men kan også leses for gutter.

N
Nilsen – 02.12.2004

– Historien om Askepott er historien om den unge jenta som har en forferdelig stemor, og to slemme stesøstre. Hun må gjøre alt som skal gjøres, og likevel plager og maser de på henne. Når så slottet inviterer på kongelig ball, får ikke Askepott lov til å være med. Men, med hjelp av magi, kommer hun seg dit likevel, og hun får bli prinsesse. Dette er historien som alle små jenter elsker, fordi den gjør den vanlige, litt stakkarslige jenta om til en prinsesse. Det er en historie om kjærlighet, og den er vakker. I ekte stil vinner Askepott over de onde, og det hele ender lykkelig i alle sine dager. En historie man ikke blir lei av.

e
elli – 31.10.2004

– Askepott bor sammen med hennes stemor og hennes to stesøstre, og som alltid i eventyr er stemødre/søstre slemme. Askepott må gjøre alt det tunge arbeidet i hjemmet, og får aldri bli med på noe morsomt. Men en dag hender det noe spesielt for Askepott, en god fe og små dyrevenner hjelper henne med å stelle seg i stand til det store kongelige ballet. Ingen kjenner igjen Askepott, hun valser rett inn og vinner prinsens hjerte. Med ved midnatt går fortryllelsen ut, hun må løpe av sted uten at prinsen vet hvem hun er. Det blir spennende om de til slutt finner sammen. Vakkert illustrert og godt fortalt. En skikkelig klassiker. Må leses, alle jenters drøm¿

K
Kristine – 22.10.2004

– Denne boka synes jeg er veldig koslig å lese med barn, for det er en historie barna aldri blir lei. Den handler om Askepott, som bor sammen sine de to onde stesøsken og sin enda ondere stemor. Askepott blir behandlet som tjeneren deres. Selv om Askepott blir beahndlet dårlig er hun vennelig og hun er venner med dyra. Det blir utlyst at det skal holdes ball, hvor prinsen vil prøve å finne seg en å gifte seg med. De to slemme stesøstrene og stemoren drar på ballet, mens askepott må bli hjemme å vaske huset. Askepott blir lei seg for at hun ikke får dra, men så kommer det en fe, som kan trylle. Vil du finne ut om askepott får kommet på ballet og møtt prinsen kan du lese boka. Anbefales!

Oppdag mer

Bøker som ligner på Askepott:

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv