Festprishelggjør et kupp!
Min side Kundeservice Bli medlem

Kvotesystemet 2022

en rettslig analyse av kvotesystemet i de ervervsmessige saltvannsfiskeriene

Kvotesystemet er det sentrale fiskeripolitiske virkemidlet for utnytting og fordeling av våre viltlevende marine fiskeressurser. Systemet består av flere deler eller reguleringssystemer som til sammen danner en rettslig ramme for tilgangen til å høste av og tjene på fellesskapets ressurser. Les mer

499,-
Paperback
Produseres på bestilling

Logg inn for å se din bonus

Kvotesystemet er det sentrale fiskeripolitiske virkemidlet for utnytting og fordeling av våre viltlevende marine fiskeressurser. Systemet består av flere deler eller reguleringssystemer som til sammen danner en rettslig ramme for tilgangen til å høste av og tjene på fellesskapets ressurser. Ved endringene av havressurslova og deltakerloven i 2021 har vi fått et nytt kvotesystem.

I denne boken nøyer forfatteren seg ikke med å fremstille gjeldende fiskerilover og forskrifter i det nye kvotesystemet, men har en bredere tilnærming til temaet. Analysen gir blant annet leseren kunnskap om rettsfeltet slik dette er vokst frem over tid;status for endringer i virkemiddelbruken på rettsfeltet, særlig i kjølvannet av Stortingets behandling av kvotemeldingen, Meld. St. 32 (2018-2019), i 2020 og endring av kvotesystemet i 2021 ved lov 5. mars 2021 nr. 7; legitimitetsutfordringen på rettsfeltet med utgangspunkt i et rettferdighetskonsept; delegasjon av lovgivningsmyndighet;rekkevidden av diskrimineringsforbud i norsk rett ved lukkinger av kystfiskeri.

Detaljer

Forlag
Universitetsforlaget
Innbinding
Paperback
Språk
Bokmål
Sider
296
ISBN
9788215037370
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2023
Originaltittel
Kvotesystemet 2022
Format
24 x 17 cm

Medlemmers vurdering

Oppdag mer

Bøker som ligner på Kvotesystemet 2022:

Se flere

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv