Min side Kundeservice Bli medlem

Til oss

fra de eldste

«Skåber gir oss 24 fortellinger, samtaler, noveller eller hva det nå er som forteller oss at hun på et unikt og personlig vis evner å sette seg inn i eldre menneskers liv og tanker som jeg sjelden har opplevd tidligere.»

Tor Hammerø, Nettavisen

Med Til ungdommen og Til de voksne har Linn Skåber nådd ut til tusenvis av lesere. Med Til oss fra de eldste viser hun seg igjen som en strålende forfatter. Sammen med Lisa Aisatos vakre illustrasjoner er denne boka en gave til oss alle!

Les mer

169,-

399,- Spar: 230,-

Sendes innen 1 virkedag

Logg inn for å se din bonus

Gigantsalg - romaner inntil -80 % Velg flere her

Råd å lytte til

Linn Skåbers unike penn og Lisa Aisatos strek gjør at disse menneskene, dette levde livet, trer tydelig fram for leseren og blir en gave til oss alle.

Av de tre bøkene Til ungdommen, Til de voksne og denne, Til oss fra de eldste, var det sistnevnte Linn Skåber egentlig hadde tenkt å skrive først. Endelig har hun kommet til den. Og for en bok det er blitt!

«Skåber har en god penn og et varmt og artig blikk på menneskene blant oss. Hun er en smart observatør og formidler, og Aisatos illustrasjoner fungerer om mulig enda bedre i denne boken.»

Trine Saugestad Hatlen, VG

Igjen har hun intervjuet, observert, analysert og skrevet. Tekstene er som alltid fylt av varme, humor, klokskap, sorg og glede. Linn Skåber beskriver så vakkert hvordan mange av oss har mer enn nok med oss selv og våre jevnaldrende. Men hun forteller hvordan hun etter hvert har kommet til erkjennelsen av at vi lever i samme tid og på den samme stien. Noen foran, noen bak. «De gamle bør være mer med de yngre. Slik blir de yngre bedre yngre, og de gamle bedre gamle,» skriver hun i boka. Vi har alle så mye å lære av hverandre. Skåber viser til et besøk i en kirke i Roma der det henger en hilsen fra en avdød munk:

Det du er, var vi.
Det vi er, blir du.

Tankevekkende og fint. Akkurat som denne boka.

Linn Skåbers unike penn og Lisa Aisatos strek gjør at disse menneskene, dette levde livet, trer tydelig fram for leseren. Derfor har boka fått tittelen Til oss fra de eldste. For hvem ønsker ikke å få de eldstes perspektiv – deres tanker og erfaringer – for å gjøre opp status i sitt eget liv?

«Det er veldig mye jeg ikke vet noe om. Det aller meste faktisk. Blant annet ante jeg ikke at Linn Skåber er en til dels glitrende forfatter. Nå vet jeg det.»

Tor Hammerø, Nettavisen, terningkast 5

 

Medlemsvurdering:
Linn Skåbers observasjon av eldre vekker assosiasjoner. Morsomt og vakkert skrevet, innimellom litt sårt.

Johanne Lovise Bråthen

Se alle vurderinger

Detaljer

Forlag
Pitch forlag
Innbinding
Innbundet
Språk
Norsk Bokmål
Sider
247
ISBN
9788252592689
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2022
Format
22 x 16 cm
Nr
8193223

Medlemsblad

Om forfatteren

Lisa Aisato og Linn Skåber. Foto: Svein Finneide
 

LINN SKÅBER (f. 1970) er norsk skuespiller, komiker, tekstforfatter og forfatter som har vært aktiv siden midten av 1990-tallet. 

Lenge var det skuespiller og humorist man tenkte på når man hørte navnet Linn Skåber. Vi har sett henne i en lang rekke teater- og revyforestillinger, men for mange er det gjennom tv-skjermen vi kjenner henne. I mange år var hun fast deltaker i Nytt på nytt på NRK 1, og etter hvert har hun også laget sine egne tv-serier.

Men i 2018 overrasket hun oss som forfatter. Sammen med Lisa Aisatos illustrasjoner skapte hun et helt nytt univers. Først med boka Til ungdommen, deretter kom Til de voksne før hun i 2021 kom med boka Til oss fra de eldste. I bøkene sine viser Skåber seg fra en mer tenksom side enn vi kjenner fra skjermen. 

Siden bokdebuten har hun blitt en av Norges mest leste forfattere. Den første boka hennes har nå nådd ut til over 100 000 lesere. Det er svært uvanlig for en debutant. Nå er den under oversettelse til blant annet tysk, italiensk og dansk. Takket være Skåber er ungdommens tanker og følelser formidlet videre til andre, både unge og voksne over hele landet, og nå også ut over landegrensene. 

Skåber har uttalt at det hele tiden er boka fra de eldste hun har ønsket å skrive, men leserne har satt pris på tekstene hennes fra bok én. Gjennom en fin miks av alvor, varme, klokskap, sorg og glede har hun tegnet bildet av et helt liv.

Bibliografi
Til ungdommen (2018)
Til de voksne (2020)
Til oss fra de eldste (2021)

LISA AISATO (f. 1981) er norsk illustratør, bildebokforfatter og billedkunstner. Hun har utdannelsen sin fra Einar Granum Kunstskole og Strykejernet Kunstskole. Etter å ha debutert som forfatter i 2008 har hun gitt ut flere egne bildebøker og illustrert for andre forfattere og for magasiner. Hennes bøker er oversatt til over 30 språk.

Anmeldelser

«Skåber gir oss 24 fortellinger, samtaler, noveller eller hva det nå er som forteller oss at hun på et unikt og personlig vis evner å sette seg inn i eldre menneskers liv og tanker som jeg sjelden har opplevd tidligere.»

Tor Hammerø, Nettavisen

«Skåber har en god penn og et varmt og artig blikk på menneskene blant oss. Hun er en smart observatør og formidler, og Aisatos illustrasjoner fungerer om mulig enda bedre i denne boken. Dessuten er rådene fra de eldste et nytt, smart grep, som gir boka og illustrasjonene en ekstra dimensjon.»

Trine Saugestad Hatlen, VG

Medlemmers vurdering

E
Elisabeth Espedal Hoogstrate – 09.03.2022

– Det var fornøyelig og til tider tankevekkende å lese Linn Skåber sin bok. Nå har jeg lagt den igjen hos min søster slik at hun også kan lese den. Kanskje min mor også, etterpå. Illustrasjonene var treffende og varme. Den var fort lest, så kunne gjerne vært litt mer.

J
Jorid Helen Bøhle Nordhagen – 08.03.2022

– Gode tekster og superfine,herlige tegninger

J
Johanne Lovise Bråthen – 08.03.2022

– Linn Skåbers observasjon av eldre vekker assosiasjoner. Morsomt og vakkert skrevet, innimellom litt sårt.

T
Tone – 08.03.2022

– Fantastisk bok og illustrasjoner

B
Brit – 08.03.2022

– Til oss fra de eldste

T
Torill P. Mathisen – 14.12.2021

– De fine tegningene og beskrivelse av eldre i boka er så gøyal at jeg får meg en god latter... Verd å lese.. Virkelig!

E
Elin Gulbrandsen Pedersen – 16.11.2021

– Meget bra, bør leses.

Oppdag mer

Bøker som ligner på Til oss:

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Dukken

Yrsa Sigurðardóttir
Innbundet 
99,- 379,-

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv