Min side Kundeservice Bli medlem

Oppvekst med funksjonshemming

familie, livsløp og overganger

Denne boka handler om å vokse opp med funksjonshemming, om barna og deres familier.

Den bygger på tre overordnete perspektiver. Det første knytter an til politikk; å vise hvordan virkeligheten ser ut der de politiske idealene treffer bakken i hverdagen til barna og familiene. Les mer

609,-
Paperback
Sendes innen 1 virkedag

Logg inn for å se din bonus

Denne boka handler om å vokse opp med funksjonshemming, om barna og deres familier.

Den bygger på tre overordnete perspektiver. Det første knytter an til politikk; å vise hvordan virkeligheten ser ut der de politiske idealene treffer bakken i hverdagen til barna og familiene.

Det andre perspektivet er tema som er viktige i alle barns oppvekst og alle barnefamiliers hverdag: erfaringer med barnehage og skole, foreldres håndtering av balansen mellom familie og arbeid, barnas forhold til jevnaldrende, og i tillegg familienes erfaringer med et kronglete hjelpeapparat.

Det tredje perspektivet er livsløp. Vi følger barn født i midten av 1990-åra fra de er ganske små og fram til overgangen til voksen alder.

Boka er en antologi med bidrag fra forskere ved NTNU og NTNU Samfunnsforskning. De fleste kapitlene er bygd på en longitudinal studie av familier med funksjonshemmete barn (1997-2012), og i tillegg spesielt innrettete studier mot søsken og mot minoritetsfamilier med funksjonshemmete barn. Det tette samarbeidet gjør at boka ikke er en vanlig antologi. Det er klarere sammenheng mellom kapitlene enn i antologier flest.

"En viktig bok, som har som rød tråd et ønske om så nøyaktig og nyansert som mulig å beskrive grad av inkludering av barn og unge med funksjonshemning." Tidsskrift for den Norske legeforening

Detaljer

Forlag
Gyldendal akademisk
Innbinding
Paperback
Språk
Bokmål
Sider
269
ISBN
9788205458987
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2014
Originaltittel
Oppvekst med funksjonshemming
Format
24 x 17 cm

Medlemmers vurdering

Oppdag mer

Bøker som ligner på Oppvekst med funksjonshemming:

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv