Min side Kundeservice Bli medlem

Demenssykdommer

årsaker, diagnostikk og behandling

Denne boken forklarer hva demens er, og omtaler de mange sykdommene som kan føre til demens.
Demens er en av de største medisinske utfordringene i vår tid. Men hva er demens og hvilke sykdommer kan føre til demens?

Boken beskriver hvilke undersøkelser som kan påvise om det foreligger mental svikt eller demens, og hva årsaken i så fall kan være. Les mer

639,-
Paperback
Sendes innen 1 virkedag

Logg inn for å se din bonus

Denne boken forklarer hva demens er, og omtaler de mange sykdommene som kan føre til demens.
Demens er en av de største medisinske utfordringene i vår tid. Men hva er demens og hvilke sykdommer kan føre til demens?

Boken beskriver hvilke undersøkelser som kan påvise om det foreligger mental svikt eller demens, og hva årsaken i så fall kan være. Forebygging og behandling blir omtalt, samt juridiske forhold knyttet til det å være dement. Blant annet blir Alzheimers sykdom, lewylegemedemens, frontotemporale demenssykdommer og vaskulær demens omtalt i egne kapitler.

Mot slutten av boken kommer et kapittel om medisinske framtidsperspektiver, før den avsluttes med en personlig beretning om det å ta seg av mennesker med demens.

Dette er en bok for helsepersonell av ulike kategorier, men den vil også være nyttig for andre som ønsker å lære mer om demens og demenssykdommer. Boken er rikt illustrert og forsynt med et omfattende stikkordregister.

De tre hovedforfatterne er alle spesialister innenfor hjerneforskning. I tillegg bidrar Ivar Reinvang, Lorentz Nitter, Anne Brækhus og Sissel Wangsvik med hvert sitt kapittel innenfor sine spesialområder.

Anmeldelse i Tidsskrift for Den norske legeforening 07 2014

Les forord og se innhold her:
Forord og innhold(pdf, 143,43 kB)Leif Gjerstad er professor i nevrologi ved Universitetet i Oslo. Siden 1979 har han hatt sin arbeidsplass på Nevrologisk avdeling, Rikshospitalet, fra 1988 som professor. Han har drevet undervisning og forskning rundt demens i mange år. Gjerstad er også forskningsleder ved Klinikk for kirurgi og nevrofag, Oslo universitetssykehus.

Tormod Fladby er professor i nevrologi ved Universitetet i Oslo. Han leder Klinisk Nevrofaglig Forskningsgruppe ved Ahus, som forsker på demenssykdommer, og et stort europeisk prosjekt rettet mot tidlig diagnostikk ved nevrodegenerative sykdommer. Fladby er også avdelingssjef ved Nevrologisk avdeling, Akershus
universitetssykehus.

Stein Andersson er professor i klinisk nevropsykologi ved Psykologisk institutt, Universitetet i Oslo. Han er psykologspesialist i bistilling ved Psykosomatisk avdeling, Oslo universitetssykehus, Rikshospitalet. Andersson deltar i ulike forskningsprosjekter knyttet til hjernens kognitive og emosjonelle funksjoner og er leder i Norsk Forum for Nevropsykiatri.

Detaljer

Forlag
Gyldendal akademisk
Innbinding
Paperback
Språk
Bokmål
Sider
235
ISBN
9788205449930
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2013
Originaltittel
Demenssykdommer
Format
17 x 24 cm

Medlemmers vurdering

Oppdag mer

Bøker som ligner på Demenssykdommer:

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Årene

Annie Ernaux
Innbundet 
363,- 399,-

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv