Meny
Amerikansk karmageddon - Thomas Seltzer

Amerikansk karmageddon

tanker om mitt fordømte fedreland

«En øyeåpner av de sjeldne … ei veldig viktig og veldig god bok.»

Nettavisen Terningkast 6
"Amerika. For meg er det et av de aller største ordene som finnes. Det er helt der oppe med andre gedigne ord som frihet, rettferdighet og håp. Men for meg er det også et ord som betyr andre ting, som familielykke, nærhet og tilhørighet. Les mer
Kjent fra TV
Samfunn
Bestselger
Vår pris
349,-

(E-bok)
Tilgjengelig umiddelbart etter kjøp
Min side | Bokklubb-app | Kindle

E-bok
Legg i
E-bok
Legg i
Vår pris: 349,-

(E-bok)
Tilgjengelig umiddelbart etter kjøp
Min side | Bokklubb-app | Kindle

"Amerika. For meg er det et av de aller største ordene som finnes. Det er helt der oppe med andre gedigne ord som frihet, rettferdighet og håp. Men for meg er det også et ord som betyr andre ting, som familielykke, nærhet og tilhørighet. Og savn. Jeg savnet Amerika så innmari etter at vi flyttet til Norge. Jeg drømte om Amerika hele tiden. Mine første minner var det Amerika som ga meg. Det var i Amerika jeg først skjønte at jeg var et menneske i verden, og det var Amerika som ga meg mitt første språk."

Thomas Seltzer har skrevet bok om USA, dette landet han kjenner bedre enn de fleste. Boken er dels en reiseskildring fra USA. Den er i tillegg en analyse av dagens USA, en analyse som både er personlig og subjektiv, men også basert på objektive kjensgjerninger og landets historie. Og delvis er "Amerikansk karmageddon" Thomas Seltzers egen fortelling om livet og røttene hans.

Seltzer viser hvordan og hvorfor landet han elsker over alt på jord har blitt til denne kaotiske slagmarken vi her i Europa ikke forstår. Boken er en personlig beretning om en - for ham - varslet katastrofe, og har en nerve og en tone som både er morsom, rasende, sarkastisk, melankolsk og dønn ærlig. Og ikke minst er den poengtert og lærerik. Det er en bok som vil gi oss svaret på mange av de tingene vi lurer på om dette gåtefulle landet og folket i vest, og som undersøker hvordan og hvorfor den amerikanske drømmen ble til et amerikansk mareritt.
ANMELDELSER:

Terningkast 6 Nettavisen
Terningkast 5 Guri Hjeltnes, VG
Terningkast 5 Gro Jørstad Nilsen, Bergens Tidende

FAKTA
Utgitt:
Forlag: Oktober
Språk: Norsk Bokmål
ISBN: 9788249525973
Utgave: 1. utg.
Format: EPUB
Filstr: 13.5 MB
Vannmerket
KATEGORIER:

Bla i alle kategorier

VURDERING
Gi vurdering
Les vurderinger

«En øyeåpner av de sjeldne … ei veldig viktig og veldig god bok.»

Nettavisen Terningkast 6

«En kraftprestasjon av en bok … Boken er et overflødighetshorn av treffende formuleringer, karakteristikker og spark, men også humor og mykje varme … Og for en familiehistorie!»

, VG Terningkast 5

«... vil glede alle som liker harde fakta bedre enn spekulativ synsing.»

, Bergens Tidende Terningkast 5

«Seltzer lykkes med å veve det personlige inn i en bredere kulturell analyse av et samfunn i oppløsning.»

, Vårt Land

«Thomas Seltzers overlessede tilnærming, med trommevirvler, cliffhangere og egenkomponerte fake news, kunne raskt blitt ulidelig om det ikke hadde vært for at den fungerer aldeles glimrende.»

, Morgenbladet

«Rett og slett ein page-turner med glimt i auget.»

«Americana på speed, Hunter S. Thompson på norsk. Anbefales, ikke bare fordi Rammstein har rett (We all live in Amerika), men fordi boka er jævlig god.»