Meny

Dead or alive

cowboyer i amerikansk historie fra Davy Crockett til George W. Bush

 • Bli med til Det ville vesten
 • Portretter av cowboylegendene
 • Hittil ukjente historier om nordmenn i cowboyland
 • Les mer
  Vår pris
  345,-
  Spar
  34,-

  Veil. pris: 379,-  (Innbundet) Fri frakt!
  Leveringstid: Ikke i salg

    Kjøp NÅ - få 17 bonuskroner!

  Vår pris: 345,-
  Spar: 34,-

  Veil. pris: 379,-  (Innbundet) Fri frakt!
  Leveringstid: Ikke i salg

    Kjøp NÅ - få 17 bonuskroner!

  Om boka

  Etter terrorangrepet 11.9. sa en innbitt president Bush at han husket en gammel plakat fra Det ville vesten der det sto Wanted Dead or Alive. Det var slik han ville forholde seg til jakten på Osama bin Laden. Presidenten fikk mye kritikk for denne cowboymentaliteten, men texaneren Bush fikk også mye ros. Det var den slags patriotisme som hadde bygget landet, sikret grensene og gjort USA til en supermakt.

  USAs vikinger
  Cowboyene er USAs vikinger - nasjonalromantiske skikkelser som i grenselandet mellom sivilisasjon og villmark, mellom en brutal virkelighet og en sentimental Hollywood-nostalgi, har etterlatt seg uutslettelige spor. Deres målbevissthet og handlekraft var blant forutsetningene for fremveksten av det moderne USA og har preget millioner av amerikaneres måte å tenke på.

  Mytologisering av det lovløse
  I Dead or Alive trekker NRKs tidligere USA-korrespondent Joar Hoel Larsen opp et historisk lerret i widescreen. Han gir oss den blodige historien om Det ville vesten, samt portretter av cowboylegender som Davy Crockett, Jesse James, John Wesley Hardin, Billy the Kid og mange flere. Og ikke minst viser han hvordan sentrale verdier i dagens USA er blitt utviklet gjennom en bevisst mytologisering av en fortid som i virkeligheten var lovløs og nådeløs, og alt annet enn samfunnsbyggende.


  Joar Hoel Larsen er journalist og forfatter. Han jobber for tiden i utenriksredaksjonen i NRK og har vært korrespondent i Latin-Amerika og i USA. Boka Dead or Alive er et resultat av en mangeårig interesse for cowboyenes liv og historiske rolle i USA.

   

  Fakta