Min side Kundeservice Bli medlem

Presidentene

fra George Washington til Barack Obama

«Grundig om presidentene.»

Atle M. Skjærstad, Bergens Tidende

Historien om de amerikanske presidentene, fra George Washington til Barack Obama, er en spennende fortelling om 43 høyst ulike mennesker. Forfatteren Hans Olav Lahlum tegner levende portretter av dem alle og diskuterer deres betydning -- enten de heter Abraham Lincoln og er berømt for å ha opphevet slaveriet, Ronald Reagan og er kjent for å ha avsluttet den kalde krigen eller Bill Clinton og er beryktet for andre ting enn å ha skapt økonomisk velstand i USA. Les mer

249,-
Sendes innen 3 virkedager

Logg inn for å se din bonus

Historien om de amerikanske presidentene, fra George Washington til Barack Obama, er en spennende fortelling om 43 høyst ulike mennesker. Forfatteren Hans Olav Lahlum tegner levende portretter av dem alle og diskuterer deres betydning -- enten de heter Abraham Lincoln og er berømt for å ha opphevet slaveriet, Ronald Reagan og er kjent for å ha avsluttet den kalde krigen eller Bill Clinton og er beryktet for andre ting enn å ha skapt økonomisk velstand i USA. Forfatteren skriver også om de ukjente presidentene, og viser deres ofte overraskende innflytelse på USAs og verdens utvikling.

Presidentene er beretningen om USAs utvikling fra å være en ny og skjør nasjonalstat i 1789, til å bli verdens eneste supermakt etter den kalde krigens slutt. Alle med interesse for det fine samspillet mellom enkeltmennesker, politikk og samfunnsutvikling, har mye å lære av de amerikanske presidentene. Ikke minst gjelder det i vår globaliserte tid, da USA på en annen måte enn tidligere påvirker situasjonen i Norge, Europa og verden for øvrig.

Hans Olav Lahlum debuterte i 2007 med den kritikerroste statsministerbiografien over Oscar Torp, og hans Haakon Lie-biografi ble en av årets store bestselgere i 2009. Også i Presidentene kombinerer han omfattende historiske kunnskaper med en særpreget evne til å formidle innsikt og engasjement.

Detaljer

Forlag
Cappelen Damm
Innbinding
Paperback
Språk
Bokmål
Sider
859
ISBN
9788202395599
Utgave
2. utg.
Utgivelsesår
2012
Originaltittel
Presidentene
Format
21 x 13 cm

Lytt til utdrag

Utdraget er hentet fra lydbokbokutgaven

Les utdrag

Utdraget er hentet fra e-bok-utgaven. Åpne utdrag her

Anmeldelser

«Grundig om presidentene.»

Atle M. Skjærstad, Bergens Tidende

«Det er en flott bok, spekket med lange linjer og små detaljer, som gir oversikt kunnskap om amerikansk historie, politisk utvikling, kulturelle forskjeller mellom statene i USA.»

Guri Hjeltnes, VG

«Imponerende presidentbok»

Rolf A. Amdal, Hamar Arbeiderblad

Medlemmers vurdering

Oppdag mer

Bøker som ligner på Presidentene:

USA
Ny!

USA

Vegard Martinsen
E-bok 
150,-
 

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Grensen

Erika Fatland
Innbundet 
454,- 499,-
 

Volga

Geir Pollen
Innbundet 
409,- 449,-
 

Troy

Stephen Fry
Paperback 
160,-
 

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv