Storm på vei

Angrepet på den amerikanske kongressen var ikke avslutningen. Det var begynnelsen.

6. januar 2024 er det tre år siden den dramatiske og fatale stormingen av kongressbygningen i Washington. «Storm på vei» er en tankevekkende fortelling om en stormakt ute av kurs og på vei mot oppløsning. Les mer

399,-
Innbundet
Sendes innen 1 virkedag
Angrepet på den amerikanske kongressen var ikke avslutningen. Det var begynnelsen.

6. januar 2024 er det tre år siden den dramatiske og fatale stormingen av kongressbygningen i Washington. «Storm på vei» er en tankevekkende fortelling om en stormakt ute av kurs og på vei mot oppløsning. En gang var amerikanerne forent i felles optimisme. I dag preges de av mistillit til det politiske systemet, som i stor grad styres av milliardærer. Hvordan havnet USA her?

Den danske utenriksreporteren Steffen Kretz har reist på kryss og tvers av landet, og tilbake i historien, for å finne svar på en av vår tids store politiske spørsmål, for USAs skjebne er også vår. Underveis har han møtt politikere, turbokapitalister og vanlige arbeidsfolk. Blant disse Reffitt-familien i Texas, som har blitt et skoleeksempel på kollapsen verden har vært vitne til. Reffittene var en typisk amerikansk kjernefamilie med tradisjonelle verdier og sterkt samhold. Så mistet trebarnsfar Guy jobben, ble politisk radikalisert og deltok i stormingen av Kongressen. Sønnen meldte ham til FBI, og nå er familien like splittet som resten av nasjonen.

Det kom som et sjokk for familien at ekstremisme og væpnet opprør vokste ut av hjemmet deres, i et søvnig forstadsområde. På samme måte har demokratiet i USA vist seg overraskende skjørt og balanserer nå på en knivsegg.

Detaljer

Forlag
Spartacus
Innbinding
Innbundet
Språk
Bokmål
Sider
255
ISBN
9788243015951
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2024
Originaltittel
Storm på vej
Format
23 x 16 cm

Bla i boka

Medlemmers vurdering

Oppdag mer

Bøker som ligner på Storm på vei:

USA
Ny!

USA

Vegard Martinsen
E-bok 
150,-
 

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

2070

Bjørn H. Samset
Paperback 
249,-
 

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv