Knallhelg: -25 % med kode BADE25
Min side Kundeservice Bli medlem

Skimakerne

historien om norske ski

"Skihistoriens Asbjørnsen & Moe" Vegard Ulvang. Historien om norske skifabrikker forteller om ivrige gründere, langrennsløpere med merkekontrakter, handelsreisende i ski og staver, eksperimenter med nye treslag og etter hvert plast, knivskarpe kappløp mellom fabrikanter innen- og utenlands. Les mer

399,-
Nedlastbar lydbok
Tilgjengelig umiddelbart etter kjøp

Logg inn for å se din bonus

"Skihistoriens Asbjørnsen & Moe" Vegard Ulvang. Historien om norske skifabrikker forteller om ivrige gründere, langrennsløpere med merkekontrakter, handelsreisende i ski og staver, eksperimenter med nye treslag og etter hvert plast, knivskarpe kappløp mellom fabrikanter innen- og utenlands. Skimakerne er mange, og de dukker opp en rekke steder i og utenfor Norge. Thor Gotaas' bok byr på rik og mangfoldig kulturhistorie, den er full av overraskende kunnskap og fargerike personligheter.

Boken tar for seg skiene og skifabrikkenes historie i Norge. Den handler blant annet om ivrige gründere, norske pionerer, patenter og epokegjørende eksperimenter, kappløp mellom fabrikanter og merkekontrakter. Forfatteren har gransket skriftlige kilder fra hele landet, samt intervjuet over 150 personer. Boken har oversikt over informanter, register over personer og skifabrikker, litteraturliste og billedliste.

Detaljer

Forlag
Gyldendal
Språk
Bokmål
ISBN
9788205567559
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2022
Originaltittel
Skimakerne

Lytt til utdrag

Medlemmers vurdering

Oppdag mer

Bøker som ligner på Skimakerne:

Se flere

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv