Den unge Stalin

"Imponerende, overveldende og full av utrolige og spennende fortellinger."

Bjørn Gabrielsen, Dagens Næringsliv

Den unge Stalin forteller den forbløffende og eventyrlige historien om en eksepsjonell og voldelig ung mann. Historien om hvordan Josef Vissarionovitsj Dzugasjvili ble Stalin, er like spennende som en thriller. Les mer

499,-
Tilgjengelig umiddelbart etter kjøp

Logg inn for å se din bonus

Den unge Stalin forteller den forbløffende og eventyrlige historien om en eksepsjonell og voldelig ung mann. Historien om hvordan Josef Vissarionovitsj Dzugasjvili ble Stalin, er like spennende som en thriller. Født inn i fattigdom og preget av sin tøffe oppvekst, var Stalin likevel en flink student som utdannet seg til prest. Den karismatiske unggutten forlot religionen og fant til slutt sin misjon som fanatisk revolusjonær. Han var mesterhjernen bak bankran, brannstiftelser, piratvirksomhet og mord, en halvstudert røver i ordets rette forstand. Og en aktiv kvinneforfører som etterlot seg mange elskerinner og uekte barn. Han var en konspirator av rang og imponerte Lenin med sin brutale oppfinnsomhet. Forfatter Simon Sebag Montefiore viser hvordan forbrytervirksomhet og politisk terror kombinert med nådeløs ideologi, brakte Stalin helt til topps i Kreml. Forfatteren av den internasjonale bestselgeren Stalin - Den røde tsarens hoff (2006) har nå skrevet et nytt baenbrytende verk. Den unge Stalin er en fengslende biografi som avdekker den utrolige historien om hvordan en skomakersønn fra Georgia ble den røde tsar - en politiker og massemorder.

Detaljer

Forlag
Cappelen Damm
Språk
Bokmål
ISBN
9788202699000
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2020
Originaltittel
Young Stalin
Serie
Den unge Stalin

Anmeldelser

"Imponerende, overveldende og full av utrolige og spennende fortellinger."

Bjørn Gabrielsen, Dagens Næringsliv

"Han elsker sitt emne og sine lesere, men så gir han da også biografipublikummet det de elsker; nye kilder og anekdoter, han lar personene snakke og gjør historien levende og nærværende. ... Simon Sebag Montefiore kombinerer imidlertid den lærde akademikerens skolering med den durkdrevne journalistens evne og vilje til å finne nytt kildemateriale."

Espen Søbye, Dagbladet

"Fremstillingen er imponerende klar og oversiktlig, med en sann gullgrube av detaljer."

Per Egil Hegge, Aftenposten

Medlemmers vurdering

Oppdag mer

Bøker som ligner på Den unge Stalin:

Se flere

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv