Meny
 
År null - Ian Buruma

År null

en fortelling om 1945

; Christian Rugstad (Oversetter)

«Hvordan så verden ut ved frigjøringen i 1945? Hva skjedde med alle menneskene som i seks år hadde levd i en unormal tilværelse? Dette handler Ian Burumas fabelaktige fortelling fra 1945 i Europa og Asia om.»

, VG Terningkast 6
Alle snakker om fredsvåren. Vi glemmer at en verden i ruiner møtte menneskene våren 1945. Enorme fysiske ødeleggelser preget store deler av Europa, Asia og Nord-Afrika. Titalls millioner mennesker var døde eller skadede. Les mer
Vår pris
179,-

(Paperback)
Leveringstid: Sendes innen 3 virkedager

Paperback
Legg i
Paperback
Legg i
Vår pris: 179,-

(Paperback)
Leveringstid: Sendes innen 3 virkedager

Alle snakker om fredsvåren. Vi glemmer at en verden i ruiner møtte menneskene våren 1945. Enorme fysiske ødeleggelser preget store deler av Europa, Asia og Nord-Afrika. Titalls millioner mennesker var døde eller skadede. Hatet mot okkupantmakten, krigsforbrytere og overløpere skulle få utløp - samtidig som lov og rett og sivilisasjon mange steder måtte gjenoppbygges fra grunnen. Folk sultet og var syke, svartebørsen blomstret, millioner kom hjem fra slagmarken, konsentrasjonsleirenes redsler ble avdekket, flyktninger i hundretusenvis var på vandring.

Samtidig var 1945 en tid for optimisme og gjenoppbygging, for fremtidsvisjoner og fredstanker. For dem som skulle starte på nytt, var utfallet likevel uvisst: Hva slags liv ventet dem? Hva ville vinne frem - fremskritt og fellesskap eller kaos og destruksjon?

Ian Buruma er en av verdens mest kjente historikere i dag, og en anerkjent essayist, romanforfatter og kritiker. På bakgrunn av vanlige folks fortellinger verden over har han skrevet en stort anlagt beretning om året da verden ble født på ny. Det er en begivenhet når Burumas gripende storverk nå utkommer på norsk, 70 år etter fredsvåren.
ANMELDELSER:

Terningkast 6 Bergens Tidende
Terningkast 6 Guri Hjeltnes, VG
Terningkast 6 Adressa
Terningkast 6 Fædrelandsvennen

FAKTA
Utgitt:
Forlag: Press
Innbinding: Paperback
Språk: Norsk Bokmål
Sider: 432
ISBN: 9788232800551
Utgave: 1. utg.
Orig.tittel: Year zero
Format: 20 x 14 cm
Nr: 8158851
KATEGORIER:

Bla i alle kategorier

SERIE:
VURDERING
Gi vurdering
Les vurderinger