Lagerrydding: Opptil 70% rabatt på bøker!
Min side Kundeservice Bli medlem

Alt hva mødrene har kjempet

kvinner i motstand 1940-1945

Beretningene i denne boken vitner om kvinners omfattende deltakelse i motstandsarbeidet under den tyske okkupasjonen, en innsats som ofte blir glemt og oversett.
Blant de ti kvinnene vi møter, er to kusiner som forteller om den dramatiske flukten fra skuddvekslinger som kostet to tyske soldater og to polititjenestemenn livet, og som førte til at 34 nordmenn ble henrettet. Les mer

179,-
Produseres på bestilling

Logg inn for å se din bonus

Beretningene i denne boken vitner om kvinners omfattende deltakelse i motstandsarbeidet under den tyske okkupasjonen, en innsats som ofte blir glemt og oversett.
Blant de ti kvinnene vi møter, er to kusiner som forteller om den dramatiske flukten fra skuddvekslinger som kostet to tyske soldater og to polititjenestemenn livet, og som førte til at 34 nordmenn ble henrettet. En fagforeningskvinne huset i hemmelighet sabotører som skulle sprenge jernbanelinjer og rane banker, og Milorg-lederens sekretær måtte bygge opp gruppen igjen etter at distriktslederen ble skutt på åpen gate. En ung kontordame var med på å lage en illegal avis og ble strengt straffet da det ble oppdaget.
Også mødrene kjempet for Norges frigjøring.

Detaljer

Forlag
Aschehoug
Innbinding
Paperback
Språk
Bokmål
Sider
275
ISBN
9788203293023
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2011
Format
19 x 11 cm
Serie
Aschehoug dokumentar

Lytt til utdrag

Utdraget er hentet fra lydbokbokutgaven

Medlemmers vurdering

G
Glad i bøker – 01.10.2010

– Boka Alt hva mødrene har kjempet er ei bok om insatsen til ti norske kvinner under andre verdenskrig. Det er skrevet utallige bøker om menn og deres innsats, men det er skrevet lite om de kvinnen som deltok i motstandsbevegelsen. Boka forteller om tøffe unge kvinner som gjorde en kjempeinnsats som kurer, spioner, skriving av illegale aviser og andre farefulle oppdrag. Noen måtte flykte til Sverige og ei anna kom i konsentrasjonsleir.Ingen av dem har mottatt særlig heder og ære for sin innsats. Jeg synes dette er et meget viktig bidrag til å beskrive motstandsbevegelsen under andre verdenskrig. Det er ti vidt forskjellige historier om ti vidt forskjellige kvinner som alle har gjort en innsats for fedrelandet.

Oppdag mer

Bøker som ligner på Alt hva mødrene har kjempet:

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Dewey

Vicki Myron
Paperback 
160,-
 

#branok

Kristin Gjelsvik
Innbundet 
318,- 349,-
 

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv