Gigantsalget er utvidet: inntil -80 %
Min side Kundeservice Bli medlem

Arnhem

slaget om broene, 1944

«Antony Beevor er på tokt igjen, og han vet å rigge en story. Den britiske forfatteren og historikeren gjenskaper de alliertes siste store nederlag og nazistenes grufulle hevn så det suser over sidene.»

Guri Hjeltnes, VG

Tragedien ved Arnhems broer i Nederland var et av de alliertes store nederlag under 2. verdenskrig. Les hele den dramatiske historien i Beevors nye, mesterlige bestselger. Les mer

363,-

399,- Spar: 36,-

Sendes innen 3 virkedager

Logg inn for å se din bonus

Arnhem, Nederland, september 1944. En dristig operasjon planlegges av de allierte. Etter D-dagen – landgangen i Normandie – er Belgia erobret av de allierte, og nå vil de frigjøre Nederland og ta kontroll over Ruhr-området i Tyskland. 5000 fly skal slippe 35 000 soldater bak tyske linjer i Nederland. Målet er intet mindre enn å få slutt på andre verdenskrig. Mens historien om D-dagen er godt kjent, forteller Beevor her den viktige fortsettelsen av de alliertes kamp for å nedkjempe tyskerne. 

Storslagen plan 
De allierte krigsstrategene legger en dristig plan for hvordan de skal overmanne de tyske styrkene ved de ni broene over Rhinen i Nederland. På tampen av krigen ville de vise både motstanderne og verden for øvrig sin overlegenhet. Men mye gikk galt underveis, de led et sviende nederlag og byen Arnhem ble jevnet med jorden. 

En bro for mye 
«Jeg tror vi går en bro for langt», skal generalløytnanten Frederick Browning ha sagt da planen ble lagt fram. Han fikk rett. De allierte led store tap, større enn den tyske siden. «Historien om generalers forfengelighet, dårlig planlegging og enkeltsoldaters ekstreme heltemot er godt lesestoff,» skriver Gunnar Kagge i sin anmeldelse i Aftenposten. 

De risikerte alt 
Nederlenderne risikerte alt for å hjelpe de allierte styrkene. Tyskerne svarte med å hevne seg nådeløst på dem helt fram til krigens slutt. Historiker Antony Beevor rekonstruerer de grusomme hendelsene i det dramatiske slaget, i selve hjertet av krigen. 

Boka er rikt illustrert med foto i tillegg til kart, ordliste og tegnforklaringer.

Visste du at ...

  • ... de allierte led et sviende nederlag ved Arnhem i Nederland etter D-dagen?
  • ... slaget om broene ved Arnhem ble kalt Market Garden?
  • ... uttrykket «en bro for langt» stammer fra dette slaget?
  • ... mange historikere mener operasjonen var et oppgjør mellom allierte generaler?
  • ... operasjonen derfor var så vågal, på grunn av allierte generalers rivalisering?
  • ... den nederlandske motstandsbevegelsen advarte om for sterke tyske styrker rundt Arnhem?
  • ... britene nylig hadde avslørt tysk infiltrering av egen etterretning i Nederland og derfor ikke stolte på motstandsbevegelsens rapporter?
  • ... nesten 200 000 nederlendere ble fordrevet fra hus og hjem etter nederlaget?
  • ... Arnhem ble jevnet med jorden?
  • ... Beevor mener nederlaget rett og slett skyldtes en alt for dårlig plan?

 

Detaljer

Forlag
Cappelen Damm
Innbinding
Innbundet
Språk
Norsk Bokmål
Sider
542
ISBN
9788202587826
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2018
Originaltittel
Arnhem
Format
23 x 17 cm
Nr
8132593

Om forfatteren

Antony Beevor (f. 1946) er verdensberømt for historiebøkene sine. Han er utdannet ved Winchester og Sandhurst, og hadde blant annet den berømte forfatteren og krigshistorikeren John Keegan som lærer. Beevors store gjennombrudd kom med Stalingrad (1998) som solgte mer enn 1,2 millioner eksemplarer på verdensbasis. Beevor er tildelt flere priser og utmerkelser.

Medlemsblad

 

Lytt til utdrag

Utdraget er hentet fra lydbokbokutgaven

Les utdrag

Utdraget er hentet fra e-bok-utgaven. Åpne utdrag her

Bla i boka

Anmeldelser

«Antony Beevor er på tokt igjen, og han vet å rigge en story. Den britiske forfatteren og historikeren gjenskaper de alliertes siste store nederlag og nazistenes grufulle hevn så det suser over sidene.»

Guri Hjeltnes, VG

«Antony Beevor er en mester som krigshistoriker og skuffer ikke når han skriver om slaget ved Arnhem. Historien om generalers forfengelighet, dårlig planlegging og enkeltsoldaters ekstreme heltemot er godt lesestoff.»

Gunnar Kagge, Aftenposten

Medlemmers vurdering

H
Henrik Porsmo – 08.01.2020

– Det ble for mange detaljer i denne boken. Burde vært redusert med ca 1/3 del og heller konsentrert om de store linjene. Rangerer Stalingrad, Berlin og Ardennene av samme forfatter klart foran.

t
tore – 15.10.2019

– arnhem

Oppdag mer

Bøker som ligner på Arnhem:

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Volga

Geir Pollen
Innbundet 
409,- 449,-
 

2020

Gunnar Staalesen
Innbundet 
149,- 429,-

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv