Festprishelggjør et kupp!
Min side Kundeservice Bli medlem

Austerlitz

«Dette er en av disse nesten absurd velskrevne bøkene som etterlater en i en slags tilstand av lykke og takknemlighet... Det hele er svært intelligent og raffinert gjort, drivende godt skrevet og upåklagelig oversatt av Geir Pollen. Les mer

249,-
Nedlastbar lydbok
Tilgjengelig umiddelbart etter kjøp

Logg inn for å se din bonus

«Dette er en av disse nesten absurd velskrevne bøkene som etterlater en i en slags tilstand av lykke og takknemlighet... Det hele er svært intelligent og raffinert gjort, drivende godt skrevet og upåklagelig oversatt av Geir Pollen.»

Sigmund Jensen, Stavanger Aftenblad

I 1939 blir den femårige tsjekkiske jøden Jacques Austerlitz sendt hjemmefra til England med en såkalt Kindertransport. Der blir han plassert hos fosterforeldre i Wales, og får et nytt navn. Foreldrene utraderer effektivt alt gutten husker om sitt tidligere liv, og han vokser opp uten fortid. Senere i livet, etter å ha gjort karriere som arkitekturhistoriker, merker han at fortiden gradvis begynner å plage ham, og han tvinges til å finne ut hva som egentlig skjedde femti år tidligere. Og sporene leder ham til Holocaust, via den gamle barnevakten i Praha, gulnede bilder av moren, operasangeren, og faren, motstandsmannen.En gripende roman om et følelsesladet tema.

Detaljer

Forlag
Gyldendal
Språk
Bokmål
ISBN
9788205593466
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2023
Originaltittel
Austerlitz
Priser
Kritikerprisen for beste oversettelse 2004

Medlemmers vurdering

Oppdag mer

Bøker som ligner på Austerlitz:

Se flere

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv