Min side Kundeservice Bli medlem

Bitre urter

en liten beretning

«Familiens urokkelige optimisme forsterker den marerittaktige effekten av denne imponerende lille boken. Bevegende og minneverdig.»

The Times Literary Supplement

Gjennom en ung jentes øyne skildres en jødisk families skjebne etter at Nazi-Tyskland invaderer Nederland i mai 1940. Den jødiske befolkningen underlegges stadig nye forbud og forordninger, og sakte, men sikkert sirkler okkupasjonsmakten dem inn. Les mer

299,-
Innbundet
Sendes innen 3 virkedager
Gjennom en ung jentes øyne skildres en jødisk families skjebne etter at Nazi-Tyskland invaderer Nederland i mai 1940. Den jødiske befolkningen underlegges stadig nye forbud og forordninger, og sakte, men sikkert sirkler okkupasjonsmakten dem inn. Folk forsvinner og butikker stenges. Den ukuelige, naive optimismen som preger familien, forsterker den marerittaktige følelsen av katastrofen som nærmer seg. Da soldatene står utenfor familiens hus, tar jenta et skjebnesvangert valg.

«Bitre urter» utkom i 1957 og er inspirert av forfatterens eget liv. Den regnes i dag som et hovedverk i nederlandsk etterkrigslitteratur.

Detaljer

Forlag
Spartacus
Innbinding
Innbundet
Språk
Bokmål
Sider
127
ISBN
9788243015685
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2024
Originaltittel
Het bittere kruid
Format
21 x 14 cm

Anmeldelser

«Familiens urokkelige optimisme forsterker den marerittaktige effekten av denne imponerende lille boken. Bevegende og minneverdig.»

The Times Literary Supplement

«Boka minner om det som ikke må glemmes . samtidig som det er vanskelig å lese den uten å tenke på hva vi lukker øynene for i dag. [...] Marga Mincos jødiske krigsroman fra 1957 trengs akkurat nå.»

Carline Tromp, Klassekampen

Medlemmers vurdering

Oppdag mer

Bøker som ligner på Bitre urter:

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

SPQR

Mary Beard
Paperback 
174,-
 
Halvt
Ny!

Halvt

Marjam Idriss
Innbundet 
429,-
 

Hallo!

Atle Nielsen
Innbundet 
349,- 399,-
 

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv