Min side Kundeservice Bli medlem

De døde på Blodveien

serbiske fanger i Norge 1942-1945

Denne boken forteller om det mørkeste kapittel i historien om Norge under den andre verdenskrig. Totalt ble 4 049 menn fra det tidligere Jugoslavia sendt til Norge som slavearbeidere. De skulle arbeide på Blodveien i Nordland og på andre anlegg tyskerne ville bygge. Les mer

398,-
Sendes innen 3 virkedager
Denne boken forteller om det mørkeste kapittel i historien om Norge under den andre verdenskrig. Totalt ble 4 049 menn fra det tidligere Jugoslavia sendt til Norge som slavearbeidere. De skulle arbeide på Blodveien i Nordland og på andre anlegg tyskerne ville bygge. Av disse døde nesten 2 400 - eller 60 prosent. Nesten alle disse fangene var etniske serbere.
Denne rystende beretningen - og de mange øyenvitneskildringer - forteller at fangene døde av sykdom, sult, bestialske henrettelser og den groveste mishandling. Boken beskriver så grusomme handlinger fra tyske og norske vakter i SS-leirene i Norge at det er vanskelig å forstå at noe menneske kunne utføre slik brutalitet.
Knut Flovik Thoresen presenterer her et unikt materiale og en omfattende dokumentasjon, også basert på reiser i Nord-Norge, Bosnia og Serbia. I boken gjengis også navnene til de fangene fra det tidligere Jugoslavia som døde i Norge under andre verdenskrig.

Detaljer

Forlag
Historie & kultur
Innbinding
Innbundet
Språk
Bokmål
Sider
347
ISBN
9788283230437
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2024
Originaltittel
De døde på Blodveien
Format
23 x 16 cm

Les utdrag

Utdraget er hentet fra e-bok-utgaven. Åpne utdrag her

Medlemmers vurdering

Oppdag mer

Bøker som ligner på De døde på Blodveien:

Falstad

Egil Ulateig
Nedlastbar lydbok 
299,-
 

Se flere

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv