Meny
De kalte dem rottejegere - Eirik Veum

De kalte dem rottejegere

likvidasjonene utført av motstandsbevegelsen i Norge under andre verdenskrig

« spennende lesning. Veum har en fortellernerve som gjør hendelsene nære og sterke»

Bok365 Terningkast 5
I denne boken gis en detaljert bakgrunn og beskrivelse av likvidasjonene som ble utført av norske motstandsgrupper under andre verdenskrig. Eirik Veum har fått tilgang til kilder og arkivmateriale som tidligere ikke har vært offentliggjort og skriver frem historien om de dramatiske hendelsene som sentrale personer innen motstandsbevegelsen ønsket å holde unna offentligheten. Les mer
Vår pris
399,-

(E-bok)
Tilgjengelig umiddelbart etter kjøp
Min side | Bokklubb-app | Kindle

E-bok
Legg i
E-bok
Legg i
Vår pris: 399,-

(E-bok)
Tilgjengelig umiddelbart etter kjøp
Min side | Bokklubb-app | Kindle

I denne boken gis en detaljert bakgrunn og beskrivelse av likvidasjonene som ble utført av norske motstandsgrupper under andre verdenskrig. Eirik Veum har fått tilgang til kilder og arkivmateriale som tidligere ikke har vært offentliggjort og skriver frem historien om de dramatiske hendelsene som sentrale personer innen motstandsbevegelsen ønsket å holde unna offentligheten. Denne boken handler om personene som ble likvidert, hvorfor de måtte dø og hvem som tok livet av dem. Likvidasjonene var en ekstrem form for krigføring. Å drepe et menneske på kloss hold var belastende for dem som fikk slike oppdrag. For første gang blir personene som utførte likvideringene, de som ble kalt «rottejegere», navngitt.
Eirik Veum har gjort et nybrottsarbeid med å finne frem til omstendighetene rundt likvidasjonene og viser hvor viktig det er å fortsette å arbeide med de historiske kildene fra krigen. De kalte dem rottejegere er et viktig tilskudd til norsk krigshistorie.
ANMELDELSER:

Terningkast 5 Bok365

FAKTA
Utgitt:
Forlag: Kagge
Språk: Norsk Bokmål
ISBN: 9788248930976
Utgave: 1. utg.
Format: EPUB
Filstr: 6.1 MB
Vannmerket
KATEGORIER:

Bla i alle kategorier

VURDERING
Gi vurdering
Les vurderinger