Min side Kundeservice Bli medlem

De uverdige

« ... igjen turnerer Jacobsen språket på nyansert, stilsikkert vis» «... dette er utvilsomt en ny topproman signert Roy Jacobsen.»

Stavanger Aftenblad

I Roy Jacobsens roman De uverdige følger vi en gjeng gutter og jenter fra en bygård på østkanten i Oslo under den tyske okkupasjonen. De lever i fattigdom, men bidrar på kreativt vis ved å svindle, stjæle som ravner, forfalske dokumenter og begå omfattende innbrudd. Les mer

399,-

439,- Spar: 40,-

Sendes innen 3 virkedager

Logg inn for å se din bonus

I Roy Jacobsens roman De uverdige følger vi en gjeng gutter og jenter fra en bygård på østkanten i Oslo under den tyske okkupasjonen. De lever i fattigdom, men bidrar på kreativt vis ved å svindle, stjæle som ravner, forfalske dokumenter og begå omfattende innbrudd. De kvier seg heller ikke for å utnytte fienden.

Med denne barneflokken tegner den prisbelønte forfatteren et brutalt ærlig og varmt portrett av et miljø, en tid og en hverdag som til nå har vært nær sagt fraværende i krigshistorien. Dette er en Roy Jacobsen-roman av aller beste merke.

De uverdige er både brutal og underholdende, en klok perle av en fortelling, skrevet av en forfatter på hjemmebane.

Medlemsvurdering:
Helt fantastisk! En røff/tøff bok. Er glad jeg ikke var 14-15 år på Torshov/Rosenhof under 2dre verdenskrig. En bok om svake foreldre.

Lauritz Stoltenberg

Se alle vurderinger

Detaljer

Forlag
Cappelen Damm
Innbinding
Innbundet
Språk
Norsk Bokmål
Sider
283
ISBN
9788202774325
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2022
Format
21 x 14 cm
Nr
8210578

Lytt til utdrag

Utdraget er hentet fra lydbokbokutgaven

Les utdrag

Utdraget er hentet fra e-bok-utgaven. Åpne utdrag her

Bla i boka

Anmeldelser

« ... igjen turnerer Jacobsen språket på nyansert, stilsikkert vis» «... dette er utvilsomt en ny topproman signert Roy Jacobsen.»

Steinar Sivertsen, Stavanger Aftenblad

«Roy Jacobsen har skrevet nok en fantastisk roman» «... et fantastisk bilde av et miljø og en tid som ikke alle kjenner i dag» «... dramatisk, interessant og spennende» « Dette er en knallsterk historie som er blitt en veldig god bok»

Jan Øyvind Helgesen, Nettavisen

«Roy Jacobsen er en knakende god forteller» «Intrigen i «De uverdige» er spennende som i en thriller.» «Karaktertegningene er troverdige og miljøskildringene nesten filmatiske.» «... så levende og medrivende fortalt at boka også vil egne seg for et ungt publikum»

Inger Bentzrud, Dagbladet

«En liten stor roman igjen, fra Roy Jacobsens hånd» «Jacobsen skriver med innlevelse og intensitet» «Roy Jacobsen er som alltid en mester på detaljer, miljø og arbeidsmetoder» «... en velskrevet gjennomarbeidet roman, med humor, skrått blikk og varme personskildringer» «Jacobsen kan faget»

Guri Hjeltnes, VG

«Med De uverdige har han gjort det igjen. Skapt et miljø og noen typer som vil bli husket»

Atle Nielsen, BOK365

«... fortellingen byr på overraskende, humoristiske og frekke innslag som viser Roy Jacobsen på sitt beste»

Turid Larsen, Dagsavisen

«Roy Jacobsen imponerer igjen, både som historieforteller og menneskeskildrer»

Leif Bull, Dagens Næringsliv

«De uverdige må være en av Roy Jacobsens beste romaner» «Fortellingen har et sterkt driv» «... elegant utførte skildringer»

Tom Egil Hverven, Klassekampen

Medlemmers vurdering

L
Lauritz Stoltenberg – 07.03.2023

– Helt fantastisk! En røff/tøff bok. Er glad jeg ikke var 14-15 år på Torshov/Rosenhof under 2dre verdenskrig. En bok om svake foreldre.

L
Lillybeth – 07.02.2023

– Handler om «vanlige» gutters hverdag under og etter krigen, en annen vinkling på krigsårene. en veldig god leseopplevelse. Jacobsen leverte som alltid. Anbefales

Oppdag mer

Bøker som ligner på De uverdige:

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Enken
Ny!

Enken

Helene Flood
Innbundet 
393,- 449,-
Skogen
Ny!

Skogen

Anne Sverdrup-Thygeson
Innbundet 
375,- 429,-

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv