Gigantsalget er utvidet: inntil -80 %
Min side Kundeservice Bli medlem

Den andre verdenskrig

"Hans enestående evne til å gjøre store historiske begivenheter tilgjengelig for et stort publikum, leder tankene hen til den britiske fortellertradisjonens største mestre, i hvilken vi finner Gibbon, Macaulay og Carlyle."

VG

Den andre verdenskrig begynte i august 1939 i Mandsjurias ytterkant, og endte i samme område nøyaktig seks år senere med Sovjetunionens invasjon av det nordlige Kina. Antony Beevor spenner opp hele lerretet i en gripende fortelling som strekker seg fra Atlanterhavet i nord til Stillehavet i sør, fra den snøkledde norske fjellheimen til den nordafrikanske ørkenen, til den burmesiske jungelen, SS Einsatzgruppen i grenseområdene, fangene i Gulag som ble beordret til innsats i straffebataljoner, og til de ufattelige grusomhetene i den kinesisk-japanske krig. Les mer

279,-
Paperback
Sendes innen 3 virkedager

Logg inn for å se din bonus

Den andre verdenskrig begynte i august 1939 i Mandsjurias ytterkant, og endte i samme område nøyaktig seks år senere med Sovjetunionens invasjon av det nordlige Kina. Antony Beevor spenner opp hele lerretet i en gripende fortelling som strekker seg fra Atlanterhavet i nord til Stillehavet i sør, fra den snøkledde norske fjellheimen til den nordafrikanske ørkenen, til den burmesiske jungelen, SS Einsatzgruppen i grenseområdene, fangene i Gulag som ble beordret til innsats i straffebataljoner, og til de ufattelige grusomhetene i den kinesisk-japanske krig.Moralske valg danner grunnlag for alt menneskelig drama. Ingen annen epoke i verdenshistorien inneholder større dilemmaer for en leder og en vanlig borger. Ei heller liknende eksempler på kollektive eller individuelle tragedier, på maktpolitisk korrupsjon, ideologisk hykleri, kommandørers stormannsgalskap, forræderi, perversitet, selvoppofrelse, ufattelig sadisme og uventet godhet. Beevor legger tilrette for en omfattende skildring av krigens bredde, men Den andre verdenskrig mister altdri skjebnen til den vanlige soldat og borger av syne, hvis liv ble knust av det som må kunne kalles den mest grusomme krigen i verdenshistorien.DEN ANDRE VERDENSKRIG er det definitive storverket, både i omfang og litterær prestasjon, fra den bestselgende forfatteren av Stalingrad, Berlin og D-dagen.

Medlemsvurdering:
En unik kombinasjon av krigsskoleutdannet( Sandhurst i England), erfaring som offiser i aktiv tjeneste, og senere universitetsutdannet historiker, gjør at forfatteren vet hva han skriver om. I tillegg er han god til å formidle dette. For noen lesere kan det kan det bli for mye detaljer og grusomheter, men dette er saksprosa og skal en beskrive det som skjedde må også det mest ubehagelige med. Det er ikke en skjønnlitterær bok som en leser for å underholdes, men heller for å lære noe. Det er skrevet mange gode bøker om 2 verdenskrig av norske forfattere, men siden de Ikke har militær utdannelse mangler det dybdeforståelse i miltæret detaljer.

Jarle Aa

Detaljer

Forlag
Cappelen Damm
Innbinding
Paperback
Språk
Norsk Bokmål
Sider
918
ISBN
9788202421465
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2013
Originaltittel
The second world war
Format
21 x 13 cm

Anmeldelser

"Hans enestående evne til å gjøre store historiske begivenheter tilgjengelig for et stort publikum, leder tankene hen til den britiske fortellertradisjonens største mestre, i hvilken vi finner Gibbon, Macaulay og Carlyle."

Independent

"Beevors bok er en glede å lese, og et eksempel på intelligent, levende historiefortelling på sitt beste."

Financial Times

"Verdenshistorie på sitt beste og mest storslagne."

Daily Telegraph

"En utmerket britisk historiker med stor rekkevidde som ... utviser en mesterlig omgang med sine kilder."

NEW YORK REVIEW OF BOOKS

"De utallige fragmentene som utgjør dette kaleidoskopet, er satt sammen på en forbilledlig måte."

Independent on Sunday

«Mesterlig»

Stavanger Aftenblad

"En rystende og fascinerende bok. En imponerende mengde fakta blir presentert, og selv om synsvinkelen begrenser seg til den militære delen av historien, gir vignettene og scenene et fullgodt bilde av krigens kompromissløse hensynsløshet. Dette er krigsanalyse kombinert med historier fortalt nedenfra."

Andreas Wiese, Dagbladet

"Dette er den andre verdenskrig slik Tolstoj ville ha beskrevet den"

Washington Post

"Beevor kan ene og alene ta æren for å ha forbedret ryktet til militær historieskriving."

Guardian

Medlemmers vurdering

J
Jarle Aa – 04.10.2016

– En unik kombinasjon av krigsskoleutdannet( Sandhurst i England), erfaring som offiser i aktiv tjeneste, og senere universitetsutdannet historiker, gjør at forfatteren vet hva han skriver om. I tillegg er han god til å formidle dette. For noen lesere kan det kan det bli for mye detaljer og grusomheter, men dette er saksprosa og skal en beskrive det som skjedde må også det mest ubehagelige med. Det er ikke en skjønnlitterær bok som en leser for å underholdes, men heller for å lære noe. Det er skrevet mange gode bøker om 2 verdenskrig av norske forfattere, men siden de Ikke har militær utdannelse mangler det dybdeforståelse i miltæret detaljer.

Oppdag mer

Bøker som ligner på Den andre verdenskrig:

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Syria

Cecilie Hellestveit
Paperback 
199,-

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv