Min side Kundeservice Bli medlem

Den største forbrytelsen

ofre og gjerningsmenn i det norske Holocaust

En rystende fortelling om frontkjempere, statspolitiet og de nazistiske byråkratene som gjorde den norske jødeutryddelsen mulig. Nominert til Brageprisen 2014!

På begynnelsen av 1900-tallet kommer det unge jødiske ekteparet Benzel og Sara Braude til Kristiania. Les mer

399,-
Tilgjengelig umiddelbart etter kjøp

Logg inn for å se din bonus

En rystende fortelling om frontkjempere, statspolitiet og de nazistiske byråkratene som gjorde den norske jødeutryddelsen mulig. Nominert til Brageprisen 2014!

På begynnelsen av 1900-tallet kommer det unge jødiske ekteparet Benzel og Sara Braude til Kristiania. De slår seg ned på Grünerløkka og får fire barn. På en annen kant av byen vokser Stian Bech jr. opp. Han er sønn av en antisemittisk høyesterettsadvokat og sliter med å leve opp til omgivelsenes forventinger. Krigen skal gi Bech jr. nye muligheter. En kald februardag i 1941 kommer Wilhelm Wagner fra sikkerhetspolitiet i Berlin til Oslo for å kartlegge alle jøder i Norge. På hvert sitt vis flettes alle disse skjebnene inn i nazismens fanatiske utryddelsesprosjekt.

26. november 1942 står ofre og gjerningsmenn ansikt til ansikt. Da går den første transporten med norske jøder til Auschwitz. Bare et fåtall skal vende tilbake i live.

Hvem stod bak forsøket på å utslette jødene fra Norge? Hvorfor og hvordan kunne denne forbrytelsen skje? Marte Michelet behandler det traumatiske kapitlet av norsk krigshistorie i sin fulle bredde, basert på moderne forskning og en møysommelig gjennomgang av norsk og tysk arkivmateriale. Det er en rystende beretning, og samtidig et levende portrett av jødisk liv i Norge i mellomkrigstiden og de skjebnesvangre okkupasjonsårene.

Medlemsvurdering:
Bra bok om behandlingen av jødene i Norge under krigen.

Bente

Se alle vurderinger

Detaljer

Forlag
Lydbokforlaget
Språk
Norsk Bokmål
ISBN
9788242161758
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2014

Lytt til utdrag

Les utdrag

Utdraget er hentet fra e-bok-utgaven. Åpne utdrag her

Medlemmers vurdering

B
Bente – 23.04.2020

– Bra bok om behandlingen av jødene i Norge under krigen.

A
Aurelia – 09.10.2019

– Hørte denne på lydbok nå nylig og den har gjort et stort inntrykk på meg. Nordmenns unnfallenhet når det gjelder å hjelpe og støtte et folk som er litt annerledes enn dem sjøl er skammelig. Dessverre er det slik at virkeligheten er nesten likeens akkurat nå. Marte Michelet skriver godt og jødenes historie i hele Europa, og i særdeleshet Norge, er grundig beskrevet. Det er en ærlig bok. En sår bok. Og den er rystende.

M
Marianne Hugaas – 10.04.2018

– Den største forbrytelsen

R
Rigmor Myhre Olsen – 16.01.2018

– En sterk bok. Dette er ikke en lettvint bok. Stoffet er tydeligvis nøye bearbeidet ved gjennomgang av et svært detaljert arkivmateriale, moderne forskning og kilder forøvrig!

A
Anna – 30.03.2017

– Skremmende virkelighetsnær bok som man kan relatere til nåtidens stemning i befolkningen.

T
Thorbjørn Ravn – 23.09.2016

– Den største forbrytelsen

A
Atle Eikeland – 11.08.2016

– Sterkt og informativt

M
Marit Østerbø – 10.05.2016

– Den største forbrytelsen

J
Jarle Aas – 26.01.2016

– Dette er en annerledes og god bok om jødeforfølgelsene. Forfatteren vinkler stoffet på en glimrende måte med enkeltskjebner både på den jødiske siden, og den norske siden som utførte forfølgelsen

Oppdag mer

Bøker som ligner på Den største forbrytelsen:

Se flere

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv