Min side Kundeservice Bli medlem

Det var her det skjedde

Oslo under andre verdenskrig - sett i dag

Boken presenterer åstedene for noen av historiene, de personlige ofrene og de dramatiske hendelsene som fant sted i Oslo under 2. verdenskrig. Boken har 12 kapitler og omhandler alt fra kamphandlinger, sabotasjeaksjoner og jødedeportasjoner til likvidasjoner, rettersteder og sentrale bygninger. Les mer

362,-

398,- Spar: 36,-

Sendes innen 3 virkedager

Logg inn for å se din bonus

Boken presenterer åstedene for noen av historiene, de personlige ofrene og de dramatiske hendelsene som fant sted i Oslo under 2. verdenskrig. Boken har 12 kapitler og omhandler alt fra kamphandlinger, sabotasjeaksjoner og jødedeportasjoner til likvidasjoner, rettersteder og sentrale bygninger. Hvem vet for eksempel at de frivillige SS-soldatene til Regiment Norland ble tatt i ed på Vinderen på Hippodromen, det som i dag er møbelbutikken ROOM. Eller at motstandsmennene Gunnar Sønsteby og Max Manus bodde nær hverandre i Thereses gate hvor deres leiligheter hadde et fellesgårdsrom. Stedene er fotografert i dag for at man skal kunne kjenne seg igjen, og bli minnet på hva som skjedde her under krigen. Samtidig ønsker vi å vise det absurde i at bygningene og stedene ligger der fredelig i dag, men at de for noen tiår siden var åsted for avgjørende krigshistorie i Oslo. I tillegg presenterer boken bidrag fra profilerte forfattere som Jan Erik Vold, Thorvald Steen, Guri Hjeltnes og Berit Nøkleby, der Jan Erik Vold skriver om Ruth Maier og Guri Hjeltnes om dagligliv i Oslo under krigen. Håpet vårt er at man når man går forbi stedene som er skildret i boken, skal tenke "Å ja, det var her det skjedde". Ottar.

Se alle vurderinger

Detaljer

Forlag
Dinamo forlag
Innbinding
Innbundet
Språk
Norsk Bokmål
Sider
359
ISBN
9788280711748
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2008
Format
28 x 22 cm

Medlemmers vurdering

D
Drot – 03.12.2009

– Andre verdenskrig slutter aldri å interessere, og dersom du bor i Oslo-området eller har et forhold til byen vil denne boken garantert vekke din interesse. Det var her det skjedde presenterer alle de viktigste hendelsene i Oslo under krigen, og gir et historisk sus, på godt og vondt, til mange av byens hus og plasser. Kanskje vil du oppdage at et kjedelig hus du passerer på vei til jobben faktisk var tilholdssted for motstandsbevegelsen, eller at Sønsteby utførte sabotasjeaksjoner rett ved der du bor. Boken er svært rikt illustrert, med flotte bilder fra de akutelle stedene-tatt på samme årstid og sammte tid på døgnet. Jødedeportasjonene er også beskrevet på en levende måte som gir et grufullt bilde av hvordan uskyldige mennesker ble hentet i sine osloleiligheter og sendt med "Donau" til den sikre død. Boken anbefales til alle med interesse for andre verdenskrig og/eller Oslos historie.

Oppdag mer

Bøker som ligner på Det var her det skjedde:

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Skammen
Ny!

Skammen

Annie Ernaux
Innbundet 
305,- 349,-
 

Kirurgen

Ida Hegazi Høyer
Innbundet 
390,- 429,-
 

Logg inn

Handlekurv