Min side Kundeservice Bli medlem

Dødsdommen utsatt

internerte fra Jugoslavia i nazi-leirene i Norge 1942-1945

Ifølge det offisielle narrative, ble flere tusen tvangsarbeider fraktet fra okkuperte Jugoslavia til nazileirene i Norge under krigen. Leirene var ledet av tyske offiserer (SS og Wehrmacht), mens norske frivillige sto for det daglige vaktholdet. Les mer

449,-
Innbundet
Ventes til lager
Ifølge det offisielle narrative, ble flere tusen tvangsarbeider fraktet fra okkuperte Jugoslavia til nazileirene i Norge under krigen. Leirene var ledet av tyske offiserer (SS og Wehrmacht), mens norske frivillige sto for det daglige vaktholdet.

Mangel på kunnskap om de internertes identitet har til nå gitt et fortegnet bilde av hvem de var og hvor mange som faktisk ble internert. «Dødsdommen utsatt - internerte fra Jugoslavia i nazi-leirene i Norge» dokumenterer et omfanget langt større enn tidligere påstått, noe som gir et helt nytt bilde av forholdene i de norsk interneringsleirene og bruken av tvangsarbeidere.

«Dødsdommen utsatt - internerte fra Jugoslavia i nazi-leirene i Norge 1942-1945» er basert på til nå utilgjengelige historiske kilder og utfordrer den offisielle beretningen om hva som skjedde i krigsårene i Norge, noe som også vil kunne påvirke synet på Balkan-krigene på 1990-tallet og folkemordet i Bosnia.

Detaljer

Forlag
Solum Bokvennen
Innbinding
Innbundet
Språk
Bokmål
ISBN
9788256027286
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2024

Medlemmers vurdering

Oppdag mer

Bøker som ligner på Dødsdommen utsatt:

Se flere

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv