Meny
En sjøens helt - Jon Michelet

En sjøens helt

Blodige strender : roman

Serie: En sjøens helt 4

«Eg kom til slutten, og den tanken som sat lengst og sterkast i hovudet var; det skulle ha vore meir! Betre skussmål er det vel nesten umuleg å gje ei bok.»

, Fædrelandsvennen Terningkast 6
Jon Michelet har opplevd enorm suksess med de tre første bindene i romaneposet En sjøens helt. Blodige strender er fjerde bind i serien og fortsetter der Gullgutten slapp, i april 1942. Les mer
Vår pris
363,-
Spar
36,-

Veil. pris: 399,-  (Innbundet) Fri frakt!
Leveringstid: Sendes innen 1 virkedag

Innbundet
Legg i
Innbundet
Legg i
Vår pris: 363,-
Spar: 36,-

Veil. pris: 399,-  (Innbundet) Fri frakt!
Leveringstid: Sendes innen 1 virkedag

Jon Michelet har opplevd enorm suksess med de tre første bindene i romaneposet En sjøens helt. Blodige strender er fjerde bind i serien og fortsetter der Gullgutten slapp, i april 1942.

Blodige strender er helt på høyde med de tre foregående - kanskje til og med hakket bedre. Turid Larsen, Dagsavisen

Tjueåringen Halvor Skramstad befinner seg i New York etter at skipet hans, M/T Vivian, ble torpedert utenfor Palm Beach i Florida. I New York finnes Nortraships arkiver med de såkalte Bad Elements Lists, dvs. lister med navn på sjøfolk som har begått forseelser eller på annen måte anses som skadevirkende. Et sted i dette arkivet finnes Halvors navn.

Eg kom til slutten, og den tanken som sat lengst og sterkast i hovudet var; det skulle ha vore meir! Betre skussmål er det vel nesten umuleg å gje ei bok. Bjarne Tveiten, Fædrelandsvennen

Med hyre på Kronprins Olav og håp om å komme til England legger Halvor ut på havet igjen. Siden gjør han marinetjeneste om bord i dampskipet Miragem, som seiler i en hemmelig operasjon på kysten av Nord-Afrika. Krigen til sjøs er et stadig mer dramatisk og blodig bakteppe for skildringene av Halvors tjeneste som matros, og av uhyggelige møter med svartelister, domstoler og elendige fengselsforhold. Blodige strender følger Halvor fram til D-dagen i juni 1944, i hans kamp for de allierte, for egen verdighet og for å vinne tilbake sin elskede Muriels kjærlighet.

Michelet avslører temmelig grelt hvor nedrig den norske handelsflåten kunne få seg til å behandle sine soldater, og her er det også at teksten hans gnistrer til og gjør seg fortjent til de mange hundre tusen lesere som denne snart fullførte romankvintetten har fått. Fartein Horgar, Adresseavisen

De tre første bindene heter SkogsmatrosenSkytteren og Gullgutten.

ANMELDELSER:

Terningkast 6 Bjarne Tveiten, Fædrelandsvennen
Terningkast 5 Sindre Ekrheim, Bergens Tidende
Terningkast 5 Fartein Horgar, Adresseavisen

FAKTA
Utgitt:
Forlag: Oktober
Innbinding: Innbundet
Språk: Norsk Bokmål
Sider: 696
ISBN: 9788249515622
Utgave: 1. utg.
Format: 23 x 15 cm
Nr: 8081581
KATEGORIER:

Bla i alle kategorier

SERIE:
VURDERING
Gi vurdering
Les vurderinger

«Eg kom til slutten, og den tanken som sat lengst og sterkast i hovudet var; det skulle ha vore meir! Betre skussmål er det vel nesten umuleg å gje ei bok.»

, Fædrelandsvennen Terningkast 6

«Jon Michelet fyller eit tomrom, skaper ei trygg hamn.»

, Bergens Tidende Terningkast 5

«Michelet avslører temmelig grelt hvor nedrig den norske handelsflåten kunne få seg til å behandle sine soldater, og her er det også at teksten hans gnistrer til og gjør seg fortjent til de mange hundre tusen lesere som denne snart fullførte romankvintetten har fått.»

, Adresseavisen Terningkast 5