Meny
En sjøens helt - Jon Michelet

En sjøens helt

Brennende skip : roman

Serie: En sjøens helt 5

«Michelet framleis i litterær kalasform. ... I denne boka, som i dei tidlegare bøkene i serien, er det likevel personskildringane som imponerer meg mest ... ikkje berre viktig sjøkrigshistorie, men også viktig, generell sjøfartskulturell historie»

, Fædrelandsvennen Terningkast 6
Femte bind i romaneposet En sjøens helt, Brennende skip, fortsetter der fjerde bind slutter, på D-dagen 6. juni 1944. I den blodige kampen ved Normandies strender står østerdølen Halvor Skramstad om bord i køladamperen Malviken, som frakter amerikanske soldater til Omaha Beach. Les mer
Vår pris
363,-
Spar
36,-

Veil. pris: 399,-  (Innbundet) Fri frakt!
Leveringstid: Sendes innen 1 virkedag

Innbundet
Legg i
Innbundet
Legg i
Vår pris: 363,-
Spar: 36,-

Veil. pris: 399,-  (Innbundet) Fri frakt!
Leveringstid: Sendes innen 1 virkedag

Femte bind i romaneposet En sjøens helt, Brennende skip, fortsetter der fjerde bind slutter, på D-dagen 6. juni 1944. I den blodige kampen ved Normandies strender står østerdølen Halvor Skramstad om bord i køladamperen Malviken, som frakter amerikanske soldater til Omaha Beach. Halvor går i sitt tjuetredje år og har opplevd mer av krigens redsler enn noe menneske bør måtte tåle. Likevel holder han seg oppe, ved hjelp av skiftende, men sterke vennskap, tanken på familien og håpet om å få komme hjem til Norge etter mange år. Men viktigst for ham er lengselen etter kjæresten, den irske sykepleiersken Muriel Shannon.

Som matros og skytter om bord i M/S Morgedal seiler Halvor videre fra fronten i Europa til fjerne fronter i Stillehavet. Her havner Morgedal midt i verdenshistoriens største sjøslag, og Halvor og skipskameratene hans får stifte bekjentskap med et nytt, uhyggelig fenomen: japanske selvmordsflygere. Halvor blir vitne til et dødbringende kamikaze-angrep mot amerikanske og norske lasteskip i farvannet ved Filippinene. Blir han også et offer, og ikke bare et vitne, når et japansk fly sikter seg inn på Morgedal?

En sjøens helt er blitt en eventyrlig suksess og har toppet bestselgerlistene helt fra starten i 2012. Siste og avsluttende bind er planlagt for utgivelse høsten 2017. Dette gedigne verket vil bli stående for ettertiden som den store norske sjøromanen. For sitt arbeid med å løfte fram krigsseilernes skjebne ble Jon Michelet tildelt Østfoldprisen i 2013 og Norsk Sjøoffisersforbunds hederspris i 2015.

ANMELDELSER:

Terningkast 6 Bjarne Tveiten, Fædrelandsvennen
Terningkast 6 Jørn Enger, NRK Østfold
Terningkast 6 Aslak Thorsen, Varden
Terningkast 5 Cathrine Krøger, Dagbladet
Terningkast 5 Sven Egil Omdal, Stavanger Aftenblad

FAKTA
Utgitt:
Forlag: Oktober
Innbinding: Innbundet
Språk: Norsk Bokmål
Sider: 527
ISBN: 9788249516940
Utgave: 1. utg.
Format: 23 x 15 cm
Nr: 8093105
KATEGORIER:

Bla i alle kategorier

SERIE:
VURDERING
Gi vurdering
Les vurderinger

«Michelet framleis i litterær kalasform. ... I denne boka, som i dei tidlegare bøkene i serien, er det likevel personskildringane som imponerer meg mest ... ikkje berre viktig sjøkrigshistorie, men også viktig, generell sjøfartskulturell historie»

, Fædrelandsvennen Terningkast 6

«En veldig god oppfølger ... en nærmest perfekt roman ... denne gang er det en blank og skinnende 6'er, for dette er en fantastisk fin bok.»

, NRK Østfold Terningkast 6

«Imponerende om sjøkrigen ... Forfatteren har gjort et imponerende forarbeid. Krigens sammenhenger og detaljer tar mye plass, men han greier likevel å formidle menneskelige trekk med et treffende språk - fra blek redsel til rå humor på sjøfolks vis.»

, Varden Terningkast 6

«Mirakuløst nok holder Michelet stort sett trykket oppe i «Brennende skip», som ender i et nervepirrende drama i verdens største sjøslag i Stillehavet. ... Dette er Michelet på sitt aller beste.»

, Dagbladet Terningkast 5

«Michelet kan fremdeles skrive action som få andre.»

, Stavanger Aftenblad Terningkast 5

«Det er en skikkelig actionfylt start Michelet her serverer, høyt oppdrevet tempo og spennende skildringer av trefningene minner oss om at mannen er en av de beste spenningsforfatterne vi har.»

, VG