Se våre julesider for gaveideer!
Min side Kundeservice Bli medlem

En sjøens helt

Brennende skip : roman

«Michelet framleis i litterær kalasform. ... I denne boka, som i dei tidlegare bøkene i serien, er det likevel personskildringane som imponerer meg mest ... ikkje berre viktig sjøkrigshistorie, men også viktig, generell sjøfartskulturell historie»

Fædrelandsvennen

Femte bind i romaneposet «En sjøens helt», «Brennende skip», fortsetter der fjerde bind slutter, på D-dagen 6. juni 1944. I den blodige kampen ved Normandies strender står østerdølen Halvor Skramstad om bord i køladamperen «Malviken», som frakter amerikanske soldater til Omaha Beach. Les mer

229,-
Sendes innen 1 virkedag

Logg inn for å se din bonus

Femte bind i romaneposet «En sjøens helt», «Brennende skip», fortsetter der fjerde bind slutter, på D-dagen 6. juni 1944. I den blodige kampen ved Normandies strender står østerdølen Halvor Skramstad om bord i køladamperen «Malviken», som frakter amerikanske soldater til Omaha Beach. Halvor går i sitt tjuetredje år og har opplevd mer av krigens redsler enn noe menneske bør måtte tåle. Likevel holder han seg oppe, ved hjelp av skiftende, men sterke vennskap, tankene på familien og håpet om å få komme hjem til Norge etter mange år. Men viktigst for ham er lengselen etter kjæresten, den irske sykepleiersken Muriel Shannon.

Som matros og skytter om bord i M/S «Morgedal» seiler Halvor videre fra fronten i Europa til fjerne fronter i Stillehavet. Her havner «Morgedal» midt i verdenshistoriens største sjøslag, og Halvor og skipskameratene hans får stifte bekjentskap med et nytt, uhyggelig fenomen: japanske selvmordsflygere. Halvor blir vitne til et dødbringende kamikaze-angrep mot amerikanske og norske lasteskip i farvannet ved Filippinene. Blir han også et offer, og ikke bare et vitne, når et japansk fly sikter seg inn på «Morgedal»?

«En sjøens helt» er blitt en eventyrlig suksess og har toppet bestselgerlistene helt fra starten i 2012. Siste og avsluttende bind er planlagt for utgivelse høsten 2017. Dette gedigne verket vil bli stående for ettertiden som den store norske sjøromanen. For sitt arbeid med å løfte fram krigsseilernes skjebne ble Jon Michelet tildelt Østfoldprisen i 2013 og Norsk Sjøoffisersforbunds hederspris i 2015.

Medlemsvurdering:
Endelig etter msnge års lesning har jeg nå avsluttet denne serien, å jeg er veldig glad for at jeg leste hele for. Takk Jon Michelet for en spennende å lære rikt møte med krigens helter på sjøen.

Wenche Johnsen

Se alle vurderinger

Detaljer

Forlag
Oktober
Innbinding
Paperback
Språk
Norsk Bokmål
Sider
527
ISBN
9788249517770
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2017
Format
21 x 13 cm
Nr
8125740
Serie
Oktobers bestselgere
En sjøens helt 5

Lytt til utdrag

Utdraget er hentet fra lydbokbokutgaven

Les utdrag

Utdraget er hentet fra e-bok-utgaven. Åpne utdrag her

Anmeldelser

«Michelet framleis i litterær kalasform. ... I denne boka, som i dei tidlegare bøkene i serien, er det likevel personskildringane som imponerer meg mest ... ikkje berre viktig sjøkrigshistorie, men også viktig, generell sjøfartskulturell historie»

Bjarne Tveiten, Fædrelandsvennen

«En veldig god oppfølger ... en nærmest perfekt roman ... denne gang er det en blank og skinnende 6'er, for dette er en fantastisk fin bok.»

Jørn Enger, NRK Østfold

«Imponerende om sjøkrigen ... Forfatteren har gjort et imponerende forarbeid. Krigens sammenhenger og detaljer tar mye plass, men han greier likevel å formidle menneskelige trekk med et treffende språk - fra blek redsel til rå humor på sjøfolks vis.»

Aslak Thorsen, Varden

«Mirakuløst nok holder Michelet stort sett trykket oppe i «Brennende skip», som ender i et nervepirrende drama i verdens største sjøslag i Stillehavet. ... Dette er Michelet på sitt aller beste.»

Cathrine Krøger, Dagbladet

«Michelet kan fremdeles skrive action som få andre.»

Sven Egil Omdal, Stavanger Aftenblad

«Det er en skikkelig actionfylt start Michelet her serverer, høyt oppdrevet tempo og spennende skildringer av trefningene minner oss om at mannen er en av de beste spenningsforfatterne vi har.»

Sindre Hovdenakk, VG

Medlemmers vurdering

W
Wenche Johnsen – 27.07.2022

– Endelig etter msnge års lesning har jeg nå avsluttet denne serien, å jeg er veldig glad for at jeg leste hele for. Takk Jon Michelet for en spennende å lære rikt møte med krigens helter på sjøen.

O
Olav Tore Bjørnsrud – 25.06.2019

– Meget bra fortalt. En spennende historie som forfatteren har skildret på en sanferdig og spennende måte. La oss aldri glemme...

H
Heidi warnken – 16.11.2018

– Fantastisk

A
Ann Sissel Pettersen – 14.11.2018

– Den er blant de beste jeg har lest, og den er den beste i serien

D
Dag Wathne – 02.11.2017

– Nok en kjemperoman signert forfatteren Jon Michelet. Den føyer seg inn i rekken av forutgående bøker av samme forfatter, og gir en rik opplevelse for leseren. Npk en bragd, signert HM

S
Sigurd Hellstrøm – 18.09.2017

– En glitrende roman med personer som fremstår levende og ekte, alt satt inn i en dramatisk korrekt historisk ramme.

T
Terje Wilhelm Johannessen – 13.09.2017

– Etter å ha lest En sjøens helt, kan jeg som matros virkelig sette meg inn i hverdagen og følelser-bortsett fra selve krigshandlingene-til mannskapet ombord de forskjellige fartøyer som nevnes, utrolig god historie bakgrunnsstoff, og et levende ord-savner kansje litt av messe preket med de virkelige glosene som gikk fra bord til bord

G
Gunnar Ryeng – 27.02.2017

– Har lest bøkene etterhvert som de er kommet i handelen. Holder nå på med siste bok i serien og spenningen er fortsatt på topp. Anbefales.

M
Marit Nygård – 09.02.2017

– Liker veldig godt Michelets hyllest til de norske krigsseilerne. Denne boka er like bra som de foregående!

F
FJOTTINOTTKNOTT – 28.01.2017

– BOKEN ER SÅ DÅRLIG SKREVET AT JEG FÅR HÅR PÅ UØNSKEDE STEDER("_).

S
Sverre Skorpne – 16.01.2017

– Spennende lesning. full av detaljer om geografi og sjømannskap

P
P.E. Knutsen – 05.12.2016

– Bok 5 er også interessant, men blir altfor lang og kjedelig, den mangler nerve og tar ikke av før på slutten.

O
Odd Inge Ulriksen – 01.12.2016

– Det er noe av det beste jeg har lest/hørt på mange år. Har selv reist til sjøs.

C
Claus Fischer – 28.11.2016

– Jeg leste En sjøens helt med en interesse og respekt som var på plass før jeg begynte, fordi jeg som mange andre på venstresida har fulgt med i i alle fall 40 år med de mange bidrag til å ære disse krigsseilerne som de æres bør. Jon Michelet har en sjelden evne til ikke å la seg blende av kulturparnassets selvfornøyde glødelamper, og holde sitt språk "på bakken", slik at også vanlige folk som meg kan kjenne på en dyptfølt takknemlighet for den innsatsen disse stekt utsatte seilere utførte. Takk for at du fortsatt bruker et språk som appellerer til vanlige folk Jon Michelet.

R
Rune – 28.11.2016

– En glimrende bok . Forfatteren viser stor innsikt i sjømannslivet under 2. verdenskrig .

R
Rosalie Borgen – 24.11.2016

– En sjøens helt, Brennende skip

T
Trond Haugland – 23.11.2016

– En sjøens helt

B
Bjørn Hoenvoll – 23.11.2016

– Jeg var et år til sjøs i 1960 og kjenner meg igjen i hele tonen i boken. Her har det tydligvis ikke skjedd så mye på 15 år. Forfatterens politiske syn kommer av og til frem mellom linjene, men det er helt greit. Michelet må ha brukt my tid for å skaffe seg det bakgrunnsmateriale som ligger til grunn for boken. Det fremkommeer også i det fyldige kapittelet bakerst i boken. Gleder meg til neste bind som vel vil handle mye om kritikken av Nortraship

J
Jan Asbjørn Hovland – 23.11.2016

– Har ikke lest En sjøens helt ennå, men har lest de andre tidligere. Gleder meg til å komme i gang.

C
Claus Fischer – 23.11.2016

– Gir et godt innblikk i krigsseilernes hverdag ombord på Nortraskipsflåten. Mye angst som måtte holdes i sjakk. Anbefales på det varmeste.

J
Jan Kraft – 23.11.2016

– Spennende og opplysende bok nr 5 i serien Sjøens helter, om norsk krigshistorie på sjøen og krigsseilerne i Nortraship

E
Erik Reime – 23.11.2016

– Fremragende serie!

I
Inger Lise Fugli – 23.11.2016

– Fantastisk, spennende og lærerik. Like bra som alle de fire før den. Jeg venter spent på den femte boka i rekken

M
May-Britt Knobloch – 23.11.2016

– En sjøens helt

I
Inger Ann Kristensen – 23.11.2016

– Topp bok, alle bøkene i denne serien er topp. Venter spent på neste, håper at det blir en neste.

K
Kari Pauline Karlsen – 23.11.2016

– En sjøens helt. Brennende skip

J
Jan Are Karlsen – 14.11.2016

– Brennende skip

N
Nils Terje Eriksen – 12.11.2016

– brennende skip

K
Kjell A. Larsen – 10.11.2016

– kjempeflott bok og serie.

G
Greta – 10.11.2016

– Når en først har åpnet boka er det vanskelig å legge den fra seg igjen. En flott serie.

A
Anne Kari Rom – 10.11.2016

– For hvert bind i "En sjøens helt" er Michelet blitt bedre. Denne er både spennende og lærerik! Et kunststykke når det tross alt er en roman. Forfatteren klarer seg i denne boka uten de lange litt tørre partiene der to snakker og snakker for å opplyse leseren. Stillehavskrigen vet vi lite om, det var et grufullt kapittel av 2. verdenskrig. Sjøfolkenes innsats var fantastisk. Michelet beskriver og vi leser og forstår at dette så langt som mulig er dokumentert. Dette er et romanmonument over krigsveteranene slik de fortjener! Kjøp og les og sett synlig i bokhylla!

B
Britt Ingunn Rønningen – 10.11.2016

– Meget bra bok👍😊kan anbefales

T
Tormod L.Solem – 10.11.2016

– Jeg har de fem bindene i Jon Michelets romanverk stående i hylla og venter på at jeg nå snart skal gå i gang med bind 1. Stjernene ovenfor får stå for min forventning når jeg står foran verket

T
Terje Bergeton Jarnes – 10.11.2016

– Topp roman - med historisk og geografi i tillegg. Kva mer kan vi få av en lektyrisk underholdning. Takk Jon.

S
Sigve – 09.11.2016

– Virkelig en meget god bok denne også. en meget god serie,

L
Leif Aslaksen – 09.11.2016

– En sjøens helt. Brennende skip

A
Asgeir Lode – 09.11.2016

– En verdig oppfølger til de foregående bindene. Lettlest som de andre. Med disse mursteinene har Jon Michelet gjort ære på krigsseilerne, noe som norske myndigheter burde gjort skikkelig for mange år siden. Eneste minus måtte være at disse bøkenepå 500-600 sider er tunge å holde og lese på senga!

S
S.D.G – 09.11.2016

– En fantastisk god bok denne gangen også.

g
g – 09.11.2016

– god

E
Even – 09.11.2016

– brennende skip

A
Astri Pettersen – 09.11.2016

– Veldigbra

H
Halvor – 09.11.2016

– Michelet følger opp!

T
Torill R. Johansen – 09.11.2016

– En sjøens helt

A
Arild Nedremo – 09.11.2016

– En sjøens helt

E
Erik Jenskaug – 07.11.2016

– Har lest alle bøkene En Sjøens helt.Det er spennende å følge Halvor Skramstad videre fra Brennende Skip.Gleder meg til siste bok kommer 2017.

Å
ÅSE BREIVIK – 27.09.2016

– HALVOR SKRAMSTAD SKAL NOK EN GANG UT PÅ NYE LIVSFARLIGE EVENTYR PÅ DE "BRENNENDE SKIP"FØLG MED PÅ HVORDAN HISTORIEN UTARTER SEG VIDERE . TOPP BOK ETTER MIN VUDERING I SAKEN MEN LES BOKA SÅ FORT DU BARE KAN FOR DETTE ER DEN FEMTE BOKA I EN SJØENS HELT SERIEN.

Oppdag mer

Bøker som ligner på En sjøens helt:

Kaputt
Ny!

Kaputt

Curzio Malaparte
Paperback 
262,- 299,-
 

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Atlas

Lucinda Riley
Innbundet 
419,- 479,-
Skogen
Ny!

Skogen

Anne Sverdrup-Thygeson
Innbundet 
375,- 429,-

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv