BESTSELGERSALG – bøker fra 79,-
Min side Kundeservice Bli medlem

Et land av snø og aske

«Sterk debut om krigens grusomheter ... oppleves som nær og aktuell ... en bok om krigens brutalitet og konsekvenser, og det uforløste ved spørsmålene vi aldri vil få svar på.»

Maren Dahl Keller, Bok365

Prisbelønt finsk roman om krigsforbrytelser og kjærlighet.

1944: Den unge soldaten Väinö jobber som vakt og tolk i en tysk-ledet fangeleir i Lappland - en leir hvor ikke bare fangene, men også vaktene må kjempe for å bevare verdigheten. Les mer

363,-

399,- Spar: 36,-

Sendes innen 1 virkedag

Logg inn for å se din bonus

Prisbelønt finsk roman om krigsforbrytelser og kjærlighet.

1944: Den unge soldaten Väinö jobber som vakt og tolk i en tysk-ledet fangeleir i Lappland - en leir hvor ikke bare fangene, men også vaktene må kjempe for å bevare verdigheten.

Tre år senere kommer journalist og fotograf Inkeri til området for å skrive om Lapplands gjenoppbygging. Hun har også en egen agenda: å finne ut hva som skjedde med mannen hennes som forsvant under krigen. Jo bedre hun blir kjent med sin unge leietaker Olavi, desto mer overbevist blir hun om at han vet noe om mannen hennes. Under nordlysets himmel begynner mørke sannheter å komme for en dag.

Et land av snø og aske er en gripende og spennende beretning om hemmeligheter, forbrytelser og kjærlighet. Det er også en roman som bringer frem i lyset et bekmørkt kapittel i finsk historie, om hvordan den samiske urbefolkningen ble forfulgt og plaget i nazismens tjeneste - og også etter krigen.

Detaljer

Forlag
Gyldendal
Innbinding
Innbundet
Språk
Bokmål
Sider
277
ISBN
9788205554924
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2022
Originaltittel
Tuhkaan piirretty maa
Format
21 x 14 cm

Lytt til utdrag

Utdraget er hentet fra lydbokbokutgaven

Les utdrag

Utdraget er hentet fra e-bok-utgaven. Åpne utdrag her

Anmeldelser

«Sterk debut om krigens grusomheter ... oppleves som nær og aktuell ... en bok om krigens brutalitet og konsekvenser, og det uforløste ved spørsmålene vi aldri vil få svar på.»

Maren Dahl Keller, Bok365

«Brutalt og poetisk om de samiske urfolkenes tragiske skjebne under den finske Fortsettelseskrigen ... Både jakten på Kaarlos skjebne, krigens forbrytelser og den fortsatte rasistiske virksomheten overfor samer og kvener, tilspisser seg og får romanen til å fortone seg som en thriller mot slutten. Sammen med de språklig poetiske skildringene av mørket, stjernehimmelen og av samenes naturtro, gir det romanen et sterkt litterært særpreg.»

Inger Bentzrud, Dagbladet

«Et solid og intenst thriller-plot ... Et land av snø og aske skildrer det komplekse landskapet i 40-tallets Lappland på en ambisiøs og vakker måte ...»

Helsingin Sanomat

«... en tung og vanskelig historie servert i lett og underholdende innpakning, intelligent tenkt, innsiktsfull og språklig sikker ...»

Geir Pollen, Klassekampen

«... historisk presisjon, en overflod av kunnskap og en solid og analytisk fremstilling.»

Savon Sanomat, Finland

«... boken avslører så mye mer om krigen enn vi trodde vi visste.»

The Guardian

Medlemmers vurdering

Oppdag mer

Bøker som ligner på Et land av snø og aske:

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Stjålet

Ann-Helén Laestadius
Innbundet 
249,- 399,-
 

Maresi

Maria Turtschaninoff
Paperback 
208,- 229,-
 

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv