Min side Kundeservice Bli medlem

Frontsøstre

norske kvinner under hakekorset

"(...) imponerende mye interessant stoff og billedmateriale, stadig nye detaljer om hvordan hverdagen forløp. (...) Sæthers bok er (...) pedagogisk i anslaget og fortellergrepet."

Dagbladet

Her fortelles en annerledes historie om kvinners innsats under 2. verdenskrig. Hva motiverte noen til å bli frontsøstre, hvordan utøvde de sin tjeneste, og hva ventet dem da krigen var slutt? Rundt 450 norske frontsøstre ble dømt som landssvikere. Les mer

363,-

399,- Spar: 36,-

Sendes innen 3 virkedager

Logg inn for å se din bonus

Her fortelles en annerledes historie om kvinners innsats under 2. verdenskrig. Hva motiverte noen til å bli frontsøstre, hvordan utøvde de sin tjeneste, og hva ventet dem da krigen var slutt? Rundt 450 norske frontsøstre ble dømt som landssvikere. Sæther vurderer de nylig frigitte saksdokumentene i et bredt perspektiv, og gir for første gang en samlet presentasjon av frontsøstrenes plass i norsk krigshistorie.

Detaljer

Forlag
Cappelen Damm
Innbinding
Innbundet
Språk
Bokmål
Sider
229
ISBN
9788202470753
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2015
Originaltittel
Frontsøstre
Format
23 x 16 cm

Lytt til utdrag

Utdraget er hentet fra lydbokbokutgaven

Les utdrag

Utdraget er hentet fra e-bok-utgaven. Åpne utdrag her

Bla i boka

Anmeldelser

"(...) imponerende mye interessant stoff og billedmateriale, stadig nye detaljer om hvordan hverdagen forløp. (...) Sæthers bok er (...) pedagogisk i anslaget og fortellergrepet."

Dagbladet

"En grundig bok om de norske frontsøstrene, skrevet av en forfatter som ikke bare er en iherdig arkivjeger, men også en god forteller. (...) Boken vitner om grundighet og sans for en nøktern, vitenskaplig tilnærming til stoffet. Forfatteren er fortjenestefullt oppdatert på den tyske litteraturen om det tyske Røde Kors, og nøster opp de tette båndene til det tyske nasjonalsosialistiske partiet og Himlers SS."

Per Eivind Hem, Morgenbladet

"Når forfatteren har mulighet for å gjøre et historisk dypdykk har det sammenheng med at Riksarkivet friga klausulerte dokumenter i år, kilder som blant annet forteller om over 400 kvinner som ble dømt for landssvik etter krigen. Boken er todelt. Den gir temaet ansikt gjennom kvinners egen beretning. I tillegg trekkes de historiske linjer fra 1930-tallet i Nazi-Tyskland til det norske rettsoppgjøre etter krigen."

Trond Blikø, Trønderavisa

Medlemmers vurdering

Oppdag mer

Bøker som ligner på Frontsøstre:

Hagelin

Nina Drolsum Kroglund
Innbundet 
362,- 398,-
 

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Elven

Roar Ræstad
Paperback 
229,-
 

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv