Min side Kundeservice Bli medlem

Gutten som lurte Gestapo

et ukjent kapittel i Milorgs historie

Allerede på nyåret 1941 dannet gymnasiasten Øistein Guderud fra Stabekk en motstandscelle med noen av sine klassekamerater og fikk en av lærerne til å bli dens hemmelige leder. Cellen utviklet seg til å bli et av de mest veldrevne og best organiserte Milorg-avsnittene i landet, med nærmere 1500 mann under våpen i 1945. Les mer

99,-

169,- Spar: 70,-

Tilgjengelig umiddelbart etter kjøp

Logg inn for å se din bonus

Allerede på nyåret 1941 dannet gymnasiasten Øistein Guderud fra Stabekk en motstandscelle med noen av sine klassekamerater og fikk en av lærerne til å bli dens hemmelige leder. Cellen utviklet seg til å bli et av de mest veldrevne og best organiserte Milorg-avsnittene i landet, med nærmere 1500 mann under våpen i 1945.

Øistein var operativ gjennom alle krigsårene - i hemmelig, illegal virksomhet, hele tiden med livet som innsats. Han stod på Gestapos dødsliste fra 1942.

"Forfatteren har på mange måter reist et minnesmerke over selve Milorg-sjelen."
Arnfinn Moland, direktør ved Norges Hjemmefrontmuseum

Harald Utter er historiker med doktorgrad fra Universitetet i Oslo. Han har skrevet flere bøker om norsk industri- og næringshistorie og har også bakgrunn som journalist.

Se alle vurderinger

Detaljer

Forlag
Aschehoug
Språk
Norsk Bokmål
ISBN
9788203295638
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2015

Les utdrag

Åpne utdrag her

Medlemmers vurdering

P
Phil – 04.02.2020

– Gutten som lurte Gestapo

B
Bjørn Hoenvoll – 05.03.2018

– Gutten som lurte Gestapo

C
Carsten – 26.01.2016

– En opplysende bok som utvider forståelsen for milorg og utfordringer gjennom krigen. I tillegg velfortjent hederlig omtale og historien til ukjente helter. Spesielt interessant i lokalhistorisk perspektiv for Oslo, Asker og Bærum.

Oppdag mer

Bøker som ligner på Gutten som lurte Gestapo:

Se flere

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv