Havets kirkegård

roman

Hva skjedde da hurtigruteskipet D/S «Prinsesse Ragnhild» forsvant i dypet i 1940? Og hva skjuler det forsvunne manuskriptet Havets kirkegård? Aslak Nore er på sporet i romanen Havets kirkegård.

Les mer

169,-

429,- Spar: 260,-

Sendes innen 1 virkedag

Logg inn for å se din bonus

Lesesommer - romaner fra 79,- Velg flere her

Nore på sporet

Et gammelt familiedynasti, et forsvunnet manuskript og tråder tilbake til krigen. Aslak Nore er på sporet av noe stort i Havets kirkegård.

Et dramatisk forlis i 1940 kunne ha utslettet hele familien, men da hurtigruteskipet D/S «Prinsesse Ragnhild» går ned utenfor Bodø, greier Vera Lind å redde seg selv og sønnen Olav, mens ektemannen hennes forsvinner i dypet med flere hundre andre passasjerer.

Livet etter forliset
I årene som har gått, har Vera virket som forfatter, mens Olav har stått for utviklingen og driften av familiekonsernet SAGA. Men når det nærmer seg 75-årsdagen for markeringen av forliset og Vera Lind helt uventet velger å avslutte livet sitt, begynner fortidens hemmeligheter å innhente de mektige arvingene ...

For hvem skal arve det hele? Veras testamente kunne ha gitt svar, men det er forsvunnet.

Arven
Nå kommer også den andre delen av familien på banen. Mens Olav og hans tre barn har stått for forvaltningen av virksomheten fra eiendommen Rederhaugen i Oslo, finnes det også en forgrening til Bergen, der etterkommerne etter Olavs halvbror står klar for å få sin del av arveoppgjøret. For hvem skal arve det hele? Veras testamente kunne ha gitt svar, men det er forsvunnet. Samtidig leter Veras barnebarn Sasha etter et manus etter bestemoren som hun håper kan kaste lys over det overraskende selvmordet og konfliktene i familien.

«Herlige karakterer og med en handling som drar deg med fra første til siste side.»

Sindre Hovdenakk, VG, terningkast 6

Tung tid
Sasha finner ut at bestemoren hadde flere opphold på psykiatrisk sykehus. Hva var det som tynget bestemoren sånn? Sasha begynner å undersøke nærmere om farmorens historie. Hva skjedde egentlig på den fatale hurtigruteseilasen? Også vi som lesere blir dratt inn i hendelser 75 år tilbake i tid, og skjønner etter hvert at det ikke er uten grunn manuset ble sett på som kontroversielt og stoppet fra utgivelse. Når Veras upubliserte manus kommer for en dag, får også vi lese det. Tittelen på manuset? Jo nettopp, Havets kirkegård.

Storslått fortelling
Havets kirkegård er en storslått roman om et norsk familiedynasti, krigshemmeligheter og maktkamp i dødens kjølvann når sannhet står mot familielojalitet og konsekvensene kan bli så store at de kan føre til hele familiens undergang. Havets kirkegård er også en stor fortelling med den fargerike og dramatiske kystkulturen vår som bakteppe: hurtigruta, krigen og skipsforlis – og selv  om hovedpersonene er styrtrike og mektige, stammer de som nesten alle oss nordmenn fra enkle kår. De har bare fått det litt lenger på avstand enn de fleste av oss andre.

«Fortjener et stort publikum. God roman om en families vekst og fall, og de hemmelighetene som ofte ligger begravet i fortiden.»

Ørjan Greiff Johnsen, Adresseavisen, terningkast 5

Detaljer

Forlag
Aschehoug
Innbinding
Innbundet
Språk
Bokmål
Sider
485
ISBN
9788252592696
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2021
Originaltittel
Havets kirkegård
Format
21 x 14 cm
Nr
8193703
Serie
Familien Falck 1

Medlemsblad

Utdrag

Om forfatteren

Aslak Nore har etablert seg som en av de tydeligste stemmene i norsk offentlighet. Den kritikerroste thrilleren En norsk spion (2012) var Nores første roman om Peter Wessel, og den har fått sin oppfølger i Oslo Noir (2014). I 2017 kom spionthrilleren Ulvefellen, som han høstet stor anerkjennelse for blant norske kritikere.

Lytt til utdrag

Utdraget er hentet fra lydbokbokutgaven

Les utdrag

Utdraget er hentet fra e-bok-utgaven. Åpne utdrag her

Medlemmers vurdering

Oppdag mer

Bøker som ligner på Havets kirkegård:

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Ødemark
99,-

Ødemark

Stina Jackson
Innbundet 
99,- 379,-
 
Gudmoren
99,-

Gudmoren

Ingar Johnsrud
Innbundet 
99,- 379,-
 
Rotvelte
149,-

Rotvelte

Tove Alsterdal
Innbundet 
149,- 379,-
 
Kongen
99,-

Kongen

Tom Egeland
Innbundet 
99,- 399,-
 
Våroffer
99,-

Våroffer

Anders De la Motte
Innbundet 
99,- 399,-
 

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv